Sunday , February 5 2023

Ministrul Educației a intrat iar în dezacord cu limba română: Manualele şcolare este un subiect intens. Ce greșeli a mai făcut suceveanul Popa

Ministrul Educației, Valentin Popa, fostul rector al USV, a fost surprins, joi, în cadrul unei conferinţe de presă, cu alte greşeli gramaticale, de pronunţie, dar și pauze lungi în mijlocul propoziţiilor. Ministrul s-a mai exprimat, în fața jurnaliștilor, și prin fraze fără coerență, informeaza Mediafax.popa


Greşelile ministrului Educaţiei Naţionale au constat în dezacorduri între subiect şi predicat, în încercarea de a le explica jurnaliştilor cât de preocupat este de problemele învăţământului.
De exemplu, acesta a spus: “Manualele şcolare este (n.r. – sunt) un subiect intens şi probabil principala sarcină a Ministerului Educaţiei”.
O altă greşeală de acest gen a fost comisă în propoziţia: ”În acest cost de 24 de milioane de lei este inclusă editarea şi drepturile de autor”.
Vizibil a fost şi momentul în care ministrul Educaţiei Naţionale a citit greşit şi cu dificultate denumirea instrumentului de autoevaluare – HEInnovate.
“Am participat şi în calitate de rector şi sunt încântat să continui iniţiativa (n.r. – pauză) HEInnovate”.
De asemenea, pe lista greşelilor comise joi de Valentin Popa a mai fost adăugată o altă frază fără coerenţă. “Mai bine să avem elevul la şcoală, să stea în clasă, decât să închidem şi să îl trimitem în spaţiul public”.
Ministrul Valentin Popa a susținut, joi, o conferință de presă în cadrul căreia a prezentat bilanțul celor șase luni de activitate.
În luna mai, la dezbaterea moţiunii simple depuse de PNL împotriva sa, Valentin Popa a făcut noi greşeli gramaticale. Astfel, ministrul Educaţiei Naţionale a pronunţat greşit pronumele “cealaltă”. Ulterior, Valentin Popa a spus că a dat foarte multe examene şi nu va mai da altele. Precizarea vine după ce i s-a cerut să spună care este forma corectă a cuvântului: ,,celelante” sau ,,celelalte”.
În discursul său, ministrul Educaţiei a afirmat şi că „«a fost anunţat» că în peste 1.100 de şcoli a fost boicotată simularea, dar de fapt în 25 de şcoli nu s-a putut susţine evaluarea naţională. (Mediafax)

Vezi si

Ministrul Mediului: Trebuie să avem o reglementare specială pentru Via Transilvanica. Va dura câteva luni

Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Tanczos Barna, a declarat, vineri, că în câteva luni cel …