Tuesday , October 3 2023

Ministrul de Externe britanic și-a anulat vizita la Moscova, din cauza situației din Siria

boris johnson

Ministrul de externe britanic Boris Johnson a anunţat sâmbătă că îşi anulează vizita prevăzută pentru 10 aprilie în Rusia, ca urmare a ”evoluţiilor din Siria care au schimbat fundamental situaţia”, transmit AFP şi Reuters.
”Prioritatea mea este acum continuarea contactelor cu Statele Unite şi cu ceilalţi pentru pregătirea reuniunii G7 din 10-11 aprilie în scopul organizării unui sprijin internaţional coordonat pentru încetarea focului şi pentru intensificarea procesului politic”, a indicat Johnson într-un comunicat.
Agerpres scrie că acesta a adăugat că ”regretă apărarea continuă a regimului Assad de către Rusia, chiar şi după atacul cu arme chimice contra unor civili nevinovaţi”.
Marţi, un atac chimic imputat armatei siriene împotriva oraşului Khan Shaykhun, din nord-vestul Siriei, s-a soldat cu cel puţin 86 de morţi şi a provocat indignarea internaţională; imaginile cu victimele în agonie au şocat întreaga lume.

Vezi si

Wizz Air plătește 100 milioane euro pasagerilor cărora le-au fost anulate zborurile în această vară. 20% dintre ei sunt români

Compania aeriană low-cost Wizz Air le-a plătit pasagerilor compensaţii de 100 de milioane de euro …