Wednesday , May 18 2022

Ministrul Apărării: România poate să primească câteva mii de posibili refugiați ucraineni

Ministrul Apărării Naţionale, Vasile Dîncu, a declarat miercuri seară că în momentul de faţă România are gândită o rezervă strategică ce cuprinde un stoc important de locuri în care ar putea să cazeze mii de posibili refugiaţi.

El a fost întrebat la Antena 3 ce capacităţi de cazare ar putea avea România şi câţi refugiaţi ar putea primi în situaţia în care ucrainenii vor veni spre ţara noastră în cazul unui conflict armat între Ucraina şi Federaţia Rusă.

„Există în momentul acesta un stoc, să spunem aşa, destul de important de locuri în care am putea să cazăm mii de posibili refugiaţi. Evident că avem şi o zonă de rezervă în care am putea să multiplicăm sau să aducem de trei, patru ori mai multe locuri, chiar până la zeci de mii, să spunem, în această zonă.

Deocamdată, rezerva strategică pe care o avem este gândită pentru câteva mii de posibili refugiaţi, pentru hrănire, pentru condiţii bune de viaţă şi evident că putem să aducem şi lucruri suplimentare.

Vom putea demonstra, dacă se va întâmpla asta, nu ne dorim să se întâmple, dar dacă s-ar întâmpla să fie nevoie, o să putem arăta şi noi partenerilor din NATO că suntem pregătiţi, cel puţin dacă nu avem o înzestrare aşa cum ne-am dori, la ultimul nivel, avem un foarte bun management al capacităţilor noastre din domeniile acestea, ale pregătirii defensive pentru conflict”, a afirmat Vasile Dîncu, conform Agerpres.

 

Vezi si

Ciucă: Anul acesta nu va fi modificat sistemul de impozitare

Premierul Nicolae Ciucă anunță că Ministerul Finanțelor face o analiză pentru o „optimizare fiscală”. El …

One comment

  1. Problema este alta ! Sa nu inceapa razboiul. Ca daca incepe nu se stie daca vin rusii sau doar bombele lor. Asa ca trebuie facut totul sa nu fie razboi. Nu se stie cine pierde cine castiga. Si in tabara invingatorului putem ramane fara o bucata de tara. S-a mai intamplat !!!!!