Friday , October 7 2022

Marijuana, legalizata in tot mai multe state americane. New York-ul va permite utilizarea ei in scop terapeutic

marijuana

Guvernatorul New York-ului intentioneaza sa anunte o masura care va permite utilizarea limitata a marijuanei pentru persoanele grav bolnave.
New York-ul se alatura astfel unui grup din ce in ce mai mare de state americane care au relaxat restrictiile privind consumul acestei substante, scrie New York Times.
Aceasta reprezinta o schimbare importanta de atitudine pentru Andrew M. Cuomo, un democrat care s-a opus mult timp legalizarii folosirii marjuanei in scopuri medicinale, si vine in contextul in care alte state adopta pozitii din ce in ce mai liberale in privinta acestei chestiuni.
In Colorado, mii de oamenii s-au adunat pentru a cumpara marijuana in scopuri recreative, dupa ce acest lucru a devenit legal incepand cu 1 ianuarie.
Conform planului ce urmeaza a fi anuntat de Cuomo, 20 de spitale din New York vor putea prescrie marijuana doar pacientilor care sufera de boli grave, in timp ce in Colorado sau California substanta poate fi prescrisa si pentru o simpla durere de spate.

Vezi si

Premiul Nobel pentru Pace 2022: Un activist din Belarus și două organizații pentru drepturile omului din Rusia și Ucraina

Ales Bialiatski, avocat pentru drepturile omului din Belarus, organizația rusă pentru drepturile omului Memorial și …