Marea dezamagire a Papei Francisc de cand este la Vatican

reportersite
16 septembrie 2015, 11:58

papaIntr-un interviu acordat unui post de radio, Papa Francisc a declarat ca celebritatea pentru el inseamna ca are mai multi „prieteni” decat a avut vreodata.

Acesta a precizat ca s-a simtit folosit de oameni care au pretins ca ii sunt prieteni de cand a ajuns suveran pontif, arata The Guardian.

„Nu am avut niciodata atatia prieteni ca acum. Toata lumea e prietena cu papa”, a spus el, in timpul unei interventii telefonice la radioul Milenium din Argentina, tara sa natala.

„M-am simtit folosit de persoane care s-au prezentat ca prietenii mei si pe care i-am vazut o data sau de doua ori in viata mea. S-au folosit de asta pentru propriul interes. Dar este o experienta prin care trecem toti”, i-a mai spus papa Francisc jurnalistului Marcelo Gallardo, care este cu adevarat prieten al pontifului inca de pe vremea cand se numea Jorge Mario Bergoglio si era episcop.

Papa Francisc a precizat ca il raneste prietenia in sensul utilitar, atunci cand cineva se apropie de o persoana doar ca sa aiba parte de avantaje.

„Prietenia este ceva sacru. Biblia spune sa ai unul sau doi prieteni”, a punctat acesta.