Friday , July 1 2022

Libertatea: 57 de zile până la Brexit! Cu ce probleme se confruntă românii din Marea Britanie care aplică pentru rezidență. Avocat: “Consecințe catastrofale”

Au rămas mai puțin de 60 de zile până ce Marea Britanie va părăsi Uniunea Europeană, iar procesul de obținere a rezidenței pentru cetățenii europeni este greoi, complicat și cu multe probleme tehnice. Românii pot primi două tipuri de rezidență: “settled” (o formă de rezidență “deplină”) sau “pre-settled” (o rezidență condiționată și mult mai scurtă).

De câteva săptămâni, din ce în ce mai mulți români stabiliți în Marea Britanie au început să primească statut pre-settled, deși susțin că îndeplinesc condițiile pentru statut settled. Deosebirile dintre cele două forme de rezidență sunt considerabile, cu impact asupra vieții sutelor de mii de români din Marea Britanie. Libertatea a documentat zeci de cazuri, iar oamenii s-au plâns de sistemul complicat de obținere a rezidenței. Din cauza erorilor aplicației și a cerințelor vagi, mulți dintre ei se resemnează cu statutul de pre-settled, deși ar putea contesta decizia.

Continuarea pe Libertatea

Vezi si

ANPC: Românii au dreptul să ceară compensații de până la 600 de euro pentru un zbor anulat

Românii au dreptul să ceară compensații de până la 600 de euro pentru un zbor …