Thursday , December 1 2022

Klaus Iohannis a semnat decretul de pensionare la 49 de ani a fostei șefe a DIICOT, Giorgiana Hosu

Ieri, președintele Klaus Iohannis a semnat și decretul privind eliberarea din funcția de judecător, ca urmare a pensionării,  a Mărioarei Ignat, președinta Tribunalului Suceava

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat decretul de eliberare din funcție, ca urmare a pensionării la 49 de ani, a fostei șefe a DIICOT, Giorgiana Hosu (foto). Klaus Iohannis a semnat joi, în total, 12 decrete de eliberare din funcție a unor magistrați români, informează Administrația Prezidențială.

Cu două săptămâni în urmă, secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, admitea cererea de pensionare depusă de fosta șefă a DIICOT, Giorgiana Hosu, care va împlini peste câteva luni 49 de ani.

Giorgiana Hosu a demisionat din funcţia de procuror-şef al DIICOT în septembrie 2020, după ce soţul său, fostul poliţist Dan Hosu, a fost condamnat de Tribunalul Bucureşti la trei ani închisoare cu suspendare în dosarul Carpatica Asig, pentru săvârşirea infracţiunilor de instigare la acces ilegal la un sistem informatic şi instigare la folosirea de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii.

Pe 4 august 2020, Hosu a infirmat parţial soluţia de clasare a dosarului „10 august” şi a dispus redeschiderea urmăririi penale în cazul foştilor şefi din Jandarmerie. Decizia sa a fost însă invalidată de către judecători.

În octombrie 2019, ea a asigurat interimatul la şefia DIICOT, după demisia lui Felix Bănilă, care a plecat în contextul criticilor privind modul în care se desfăşura ancheta în cazul crimelor de la Caracal.

Președintele Klaus Iohannis a mai semnat trei decrete privind eliberarea din funcția de judecător, ca urmare a pensionării, printre acestea fiind și cel al  judecătoarei Mărioara Ignat, președinta Tribunalului Suceava.

Vezi si

1 Decembrie, Ziua Naţională a României 

Ziua Națională a României este sărbătorită pe 1 decembrie, iar această dată, stabilită printr-o lege …