Saturday , February 4 2023

Kievul a inchis spaţiul aerian în estul Ucrainei

Autorităţile ucrainene au închis joi toate rutele aeriene care tranzitează estul ţării, după prăbuşirea unui avion al companiei Malaysian Airlines, soldată cu moartea a peste 300 de persoane, a anunţat Eurocontrol.
poza_accident 1
“Toate zborurile pe aceste rute sunt în prezent respinse de Eurocontrol”, a anunţat într-un comunicat organizaţia care se ocupă de gestionarea spaţiului aerian european, precizând că “toate aceste rute vor rămâne închise până la emiterea unui alt ordin”.
“Conform informaţiilor noastre, avionul zbura la altitudinea de 330 (aproximativ 10.000 de metri) când a dispărut de pe radare”, explică Eurocontrol.
“Aceste rute aeriene au fost închise anterior pentru zboruri la altitudinea 320, însă rămâneau deschise la înăltimea la care zbura avionul”, precizează oraganizaţia.poza_accident 2

 Noua interdicţie decisă de Kiev se referă în prezent la “nivelul de sol pănă la un nivel nelimitat” în zona Dnipropetrovsk, potrivit comunicatului.

Avionul de pasageri al companiei Malaysia Airlines care zbura de la Amsterdam spre Kuala Lumpur şi avea la bord 295 de persoane s-a prăbuşit joi în regiunea ucraineană Doneţk. Cursa MH17 a dispărut de pe radare în estul Ucrainei şi s-a prăbuşit în apropierea oraşului Şahtarsk, în regiunea separatistă Doneţk.
 

Vezi si

Ministrul Mediului: Trebuie să avem o reglementare specială pentru Via Transilvanica. Va dura câteva luni

Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Tanczos Barna, a declarat, vineri, că în câteva luni cel …