Saturday , December 3 2022

Jeremy Clarkson, realizatorul Top Gear, despre Romania: Sunt localitati pe care insusi Iisus le-ar numi inapoiate

jeremy clarkson

“România este o ţară frumoasă. Dar găseşti localităţi pe care însuşi Iisus le-ar numi uşor înapoiate”. Cu această caracterizare, Jeremy Clarkson, controversatul realizator al emisiunii Top Gear, începe o pledoarie împotriva imigranţilor români din Marea Britanie. Opinia lui se regăseşte în paginile săptămânalului The Sunday Times.
Editorialul lui Jeremy Clarkson porneşte de la inegalităţile evidente dintre popoarele Uniunii Europene, comunitate pe care o compară cu o grădină zoologică unde crocodilii şi caprele împart acelaşi ţarc. În aceste condiţii, scrie Clarkson, liderilor europeni li s-a părut absolut normal să-i invite pe români şi bulgari în curţile lor din spate. De aici porneşte o descriere care nu face onoare românilor pe care, deloc subtil, britanicul îi consideră rupţi de civilizaţie. Pentru ei n-ar fi o mutare de mii de kilometri, ci de mii de ani, spune vedeta Top Gear.
,,Le va fi greu să se integreze. Dacă vor încerca să-şi plătească cumpărăturile la magazin cu o gâscă şi câteva lemne de foc, cu siguranţă oamenii îi vor arăta cu degetul şi vor râde pe seama lor.”, a scrie Clarkson.
Britanicul este la fel de critic şi la adresa altor ţări europene. Francezii, spaniolii şi italienii sunt cei mai leneşi europeni în viziunea lui. Nici pentru scandinavi nu are cuvinte de laudă rămânând astfel ca Uniunea Europeană, în componenţa perfectă, să fie formată doar din Anglia, Germania, Olanda şi Danemarca.

Vezi si

VIDEO – „Cel mai tranzitat buștean din Piatra Craiului”. Aproape întreaga faună sălbatică a României, surprinsă de o cameră montată în pădure

O cameră de supraveghere montată într-un luminiș în munții Piatra Craiului, unde sunt mai mulți …