Friday , June 2 2023

Iohannis: Nu se va face rotativa guvernamentală în timpul grevei din educație. Se pot lua pe rând

La doar o zi după ce premierul Ciucă a confirmat că va demisiona vineri, 26 mai, preşedintele Klaus Iohannis a afirmat joi, la Sibiu, că procedurile pentru rotativa guvernamentală ar trebui să înceapă în cursul zilei de vineri doar dacă se încheie greva din Educaţie.

„Nu cred că se va face rotaţia în timpul unor negocieri”, a adăugat şeful statului. „Eu nu am de gând să mă opun niciunei formule care duce la o guvernare stabilă. Încă se poartă discuţii, încă se poartă negocieri. Coaliţia trebuie să se hotărască cum va dori să arate viitorul Guvern şi cine trebuie să fie în coaliţia de guvernare, dar am încrederea că lucrurile se vor rezolva. Acum sigur, fiind astăzi joi şi greva încă neîncheiată, vom vedea dacă vom reuşi să începem procedura mâine sau peste câteva zile, dar nu asta este important, dacă acum imediat sau peste o săptămână, două se face rotaţia. Important este să avem o procedură clară, să ştim cum va funcţiona coaliţia şi să avem un Guvern care garantează stabilitatea guvernării şi stabilitatea României. Aceste lucruri pe care pun foarte mare preţ şi le-am transmis şi celor din conducerea coaliţiei”, a declarat Klaus Iohannis.

„Nu cred că rotaţia se va face rotaţia în timpul unor negocieri. Este totuşi destul de complicat şi una şi alta sunt proceduri complicate. Se pot lua pe rând”, a completat Iohannis.

 

Vezi si

Judecătorii Tribunalului Botoşani au intrat grevă în pe termen nelimitat

Judecătorii Tribunalului Botoşani au declanşat, începând cu 1 iunie, o grevă pe termen nelimitat, în semn de protest …