Thursday , September 23 2021

INSP: 95% dintre decesele COVID de săptămâna trecută au fost la nevaccinați

77.6% dintre infectările cu coronavirus și 95.2% dintre decesele COVID înregistrate săptămâna trecută în România au fost la persoane nevaccinate, anunță Institutul Național de Sănătate Publică (INSP).

3% dintre decese au fost la persoane vaccinate cu schemă incompletă, adică doar cu prima doză, potrivit raportului săptămânal al INSP privind evoluția pandemiei. Prin urmare, 1.8% dintre decese s-au înregistrat la persoane vaccinate cu schema completă.

În săptămâna 6 – 12 septembrie, 35.5% din totalul cazurilor s-au înregistrat în București, Timiș, Cluj, Constanța și Ilfov, iar 28% din totalul deceselor au fost înregistrate în București, Bistrița-Năsăud, Prahova, Iași și Constanța.

De la începutul pandemiei până în prezent:

• 1 din 77 din totalul cazurilor a fost înregistrat la personal medical.
• 85.9% din totalul deceselor au fost la persoane peste 60 ani, iar 57.5% din decese au fost la bărbați. 94.6% din persoanele decedate aveau cel puțin o comorbiditate asociată.

Săptămâna trecută au fost realizate peste 250.000 de teste pentru COVID, majoritatea fiind teste rapide, iar rata de pozitivare a acestora a crescut, fiind în jur de 7%.

Vezi si

Florin Cîțu: Vaccinarea anti-COVID cu doza a treia începe pe 28 septembrie. Au acces toți cei vaccinați cu mai bine de 6 luni în urmă

Vaccinarea cu doza a treia începe în 28 septembrie în România, a anunțat premierul Florin …