Saturday , July 13 2024

Inca un incendiu intr-un mall din Rusia. O persoana a murit, mai multe ranite

Un incendiu a izbucnit, miercuri, în incinta unui centru comercial din Moscova, iar serviciile de intervenţie încearcă să evacueze persoanele aflate în clădire, fiind înregistrate mai multe victime, relatează site-ul agenţiei Sputnik.
mall moscova

O persoană a murit după ce un incendiu a izbucnit miercuri la un centru comercial în partea de est a Moscovei, conform informaţiilor agenţiei de ştiri TASS, scrie Reuters.
Flăcările au izbucnit la etajul patru al mall-ului Persei. Nu se cunoaşte sursa incendiului şi suprafaţa afectată.
“Incendiul este de gradul II, sunt persoane rănite, vizitatorii sunt evacuaţi”, – a declarat o sursă din cadrul serviciilor de urgenţă.
Alte surse au declarat pentru Interfax că incendiul ar fi izbucnit într-un depozit de jucării, care se află la etajul al treilea al mall-ului. Acestea mai spun că în interiorul clădirii se aflau circa 300 de persoane.
Potrivit informaţiilor furnizate de un oficial din cadrul serviciilor de urgenţă, etajul al IV-lea al mall-ului Persei, din vestul Moscovei, a fost cuprins de flăcări.
S-au înregistrat mai multe victime, fără a fi precizat numărul şi starea acestora. Pompierii încearcă să stingă incendiul, dar intervenţia se desfăşoară cu dificultate din cauza structurii clădirii.
Peste 100 de persoane au fost evacuate până în prezent din centrul comercial, iar operaţiunile de salvare continuă. Presa rusă care citează serviciile de salvare informează că ar fi multe persoane afectate de incendiu. Între acestea, se numără şi copii.
Din imaginile difuzate pe diferite media, se vede o coloană de fum care iese de la un etaj unde s-ar afla un loc de joacă pentru copii. Nu se cunosc deocamdată informaţii din interiorul complexului, dar există temeri că ar fi un număr mare de victime, inclusiv copii.
Potrivit celor mai recente informaţii, incendiul a pornit de la o magazie de jucării a complexului, de la etajul al III-lea al clădirii, iar flăcările s-au extins până la ultimul etaj, inclusiv spre acoperiş. Au fost evacuate aproximativ 300 de persoane.
Acest incendiu se produce în mai puţin de două săptămâni de la izbucnirea unui incendiu, tot într-un mall, în localitatea Kemerovo din Siberia, eveniment soldat cu pierderi de vieţi omeneşti, julte dintre acestea fiind tineri şi chiar copii.
 
 

Vezi si

Marcel Ciolacu, despre creșterea TVA: Este exclus

Premierul Marcel Ciolacu a comentat vineri zvonurile legate de creșterea TVA începând de anul viitor. …