Monday , December 5 2022

Ilie Sârbu: Există un protocol semnat în 2012 cu UDMR, care prevede cooptarea Uniunii la guvernare. Kelemen Hunor: Nu mai e valabil

sarbu

Liderul grupului senatorilor PSD, Ilie Sârbu, a precizat, marţi, că există din 2012 un protocol cu UDMR, care nu s-a realizat, el menţionând că documentul prevede cooptarea la guvernare a Uniunii, cu doi miniştri în Cabinet.
„E un protocol din 2012, din decembrie, semnat şi de domnul Crin Antonescu şi de domnul Ponta”, a spus Ilie Sârbu, citat de Mediafax.
El a susţinut că protocolul a rămas valabil, dar nu s-a realizat.
Ilie Sârbu a adăugat că, „dacă UDMR doreşte să-l schimbe”, dacă se va veni cu alte propuneri, se va negocia atunci când va fi cazul.
Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, luni, că nu a primit nicio invitaţie pentru a intra la guvernare şi că este prea devreme să se discute de aşa ceva.
Liderul PSD, premierul Victor Ponta, afirma că Uniunea Social-Democrată are o majoritate fragilă, ce îi permite însă să guverneze în cazul ruperii USL, dar că pentru el este important să se ţină de cuvânt şi faţă de UDMR, amintind că a invitat minoritatea maghiară să facă parte din Guvern în 2012.
Kelemen Hunor: Protocolul nu mai e valabil, principiile rămân valabile
„Ceea ce am semnat noi, în 2012, am semnat în trei: Victor Ponta, Crin Antonescu și cu mine. Asta înseamnă că acel protocol nu mai este valabil din decembrie 2012, când președintele Antonescu nu a dorit să mergem, în acele condiții, mai departe”, a precizat, marți, Kelemen Hunor.
„Principiile, în schimb, rămân valabile. Principiile pot fi reluate”, a adăugat acesta.

Vezi si

VIDEO – „Cel mai tranzitat buștean din Piatra Craiului”. Aproape întreaga faună sălbatică a României, surprinsă de o cameră montată în pădure

O cameră de supraveghere montată într-un luminiș în munții Piatra Craiului, unde sunt mai mulți …