Saturday , May 21 2022

Guvernul Cîțu a fost demis. 281 de parlamentari au votat moțiunea de cenzură

Moțiunea de cenzură depusă de PSD și susținută de USR și AUR a fost dezbătută și votată marți în plenul reunit al Parlamentului. Ședința a început puțin după ora 12:00.  Conform rezultatelor oficiale anunțate în Parlament după vot, 281 de parlamentari au votat moțiunea de cenzură și este adoptată.

Număr total de parlamentari 466, parlamentari prezenți – 318, voturi exprimate – 281, din care 281 au votat pentru. Parlamentarii PNL și UDMR au fost în sală, dar nu au votat.

Pentru ca moțiunea să fie adoptată și Guvernul Cîțu să fie demis era nevoie de 234 de voturi. Votul s-a încheiat. 281 de parlamentari au votat moțiunea de cenzură, potrivit numărătorii paralele făcute de partide.

Scorul din Parlament pentru înlăturarea Cabinetului Cîțu este unul istoric, fiind cel mai mare număr de voturi – 281 – înregistrat la o moțiune de cenzură în România post-decembristă.

Sorin Grindeanu și George Simion, care au transmis LIVE numărătoarea bilelor de vot, au anunțat și ei înaintea rezultatelor oficiale că au fost 281 de voturi pentru debarcarea guvernului.

Deputatul AUR George Simion, care a anunțat 281 de voturi pentru moțiune la numărătoarea paralelă: ”Florin Cîțu, la revedere și adio”.

Cabinetul Cîțu este al șaselea guvern al României post-decembriste care pică prin moțiune de cenzură. Până acum, recordul de voturi pentru căderea unui guvern era deținut de Executivul condus de Ludovic Orban, care a fost demis, în februarie 2020, cu 261 de voturi.

Vezi si

Peste 1,8 milioane de români îşi sărbătoresc onomastica sâmbătă, cu ocazia Sfinţilor Constantin şi Elena

Potrivit Direcţiei pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date, numele de Constantin sau derivate …