Friday , September 30 2022

Grecii primesc un mesaj transant de la UE: Daca votati "nu" la referendum, afara din zona euro!

Dijsselbloem

Cel mai probabil, daca grecii voteaza “nu” la referendumul de duminica, atunci ei nu mai au un loc in zona euro, a transmis seful ministrilor de Finante din uniunea monetara, olandezul Jeroen Dijsselbloem.
El le-a mai transmis elenilor sa nu se imbete cu apa rece si sa creada vorbele spuse de liderii de la Atena, arata Reuters, potrivit Yahoo News.
“Trebuie sa clarificam un lucru: daca poporul grec va vota ‘nu’, sa nu creada nimeni ca totul va fi renegociat si ei vor avea parte de un pachet mai atractiv”, a avertizat Dijsselbloem.
Oficialul olandez considera ca masurile de austeritate sunt necesare pentru ca tara sa revina pe drumul cel bun.
“Daca oamenii arata ca nu vor asta, atunci nu doar ca nu exista o baza pentru un nou program, ci nici Grecia nu mai are ce cauta in zona euro”, a explicat Dijsselbloem.
Remarca sa contrazice mesajul transmis de premierul elen Alexis Tsipras, care a indemnat populatia sa voteze cu “nu” la referendum, pentru ca acest lucru va da legitimitate Guvernului sau sa obtina un pachet de masuri mai blande.
Pe de alta parte, daca votul va fi “da”, atunci statele europene sunt pregatite sa dea Greciei o mana de ajutor, a completat seful Eurogroup.
“Viitorul Greciei sta in mainile poporului elen”, a incheiat acesta.

Vezi si

Sorin Cîmpeanu a demisionat din funcția de ministru al Educației

În urma scandalului de plagiat, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat joi seară că demisionează …