Friday , April 26 2024

Gheorghiţă anunţă centre de imunizare la mare și la munte, în gări, aeroporturi și muzee. La țară, vaccinare din poartă-n poartă

Pentru că interesul oamenilor de a se vaccina antiCovid a scăzut în ultimele zile, autoritățile caută soluții pentru a imuniza cât mai multe persoane.

Astfel, va exista un nou concept, oraşul vaccinează satul, în cadrul căruia echipe mobile de la oraş vor merge în mediul rural pentru a vaccina, a anunțat marți coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță.

De altfel, despre această inițiativă a vorbit și premierul Florin Cîțu luni seara.

”Vom demara conceptul orașul vaccinează satul. Ce înseamnă pragmatic acest concept? Echipe medicale din centre de vaccinare din mediul urban se vor deplasa în localități arondate fiecărui oraș și vor efectua cel puțin o dată sau de două ori pe săptămână, pe anumite intervale orare, activități de vaccinare. Fie la gospodăria fiecărei persoane, fie din poartă în poartă, fie în gospodăria unei persoane vor fi organizate puncte de vaccinare în care vecinii vor veni și vor fi vaccinați.

Vor fi și mini-maratoane în spații puse la dispoziție de autorități. Este importantă colaborarea, ne dorim să reducem diferența dintre orașe și sate. Vom vedea care sunt localitățile cu rată mică de vaccinare și vom merge acolo”, a spus Gheorghiță.

El a subliniat că există foarte multe localități fără medici de familie și este normal ca în aceste zone încrederea oamenilor în privința vaccinului să fie redusă.

”Încrederea oamenilor în sistemul medical este redusă în multe localități. Sunt multe localități fără medici de familie, informația e denaturată și oamenii pe bună dreptate sunt ezitanți în privința vaccinului. Așadar, echipele din urban vor merge acolo unde nu sunt centre de vaccinare în mediul rural”, a subliniat Valeriu Gheorghiță.

Și pentru că există multe persoane care se tem de cabinete medicale, Valeriu Gheorghiță a anunțat că vor fi înființate centre de vaccinare în locații atipice.

”Vor exista centre de vaccinare în locații atipice, în ideea de a distanța acest proces al vacinării de un gest medical propriu-zis. Sunt persoane care evită să meargă într-un spital, au teamă de ace, de medici și vrem să venim în sprijinul lor”, a explicat Valeriu Gheorghiță.

Așadar, oamenii se vor putea vaccina în muzee, gări, stadioane, pe litoral, la munte sau între blocuri.

”Vor fi centre de vaccinare în muzee, gări, stadioane, pe litoral, la munte, acolo unde există o interacțiune mare. Vom identifica zonele unde există interacțiune mare între oameni și vom ajunge acolo.

Vor exista între blocuri puncte de vaccinare fixe, care vor fi apoi mutate. Nu ne mai așteptăm acum ca în centrele de vaccinare mari să fie un flux ridicat de oameni. E nevoie de o fragmentare a procesului în puncte mici”, a mai afirmat Valeriu Gheorghiță.

Vezi si

ANPC: Consumatorii să refuze să cumpere produse din pește despre care au îndoieli privind gradul de prospețime

Consumatorii trebuie să acorde o atenție deosebită aspectului exterior al produselor din pește și chiar …