G4Media: Dacian Cioloș, favorit în cursa pentru șefia grupului Reînnoim Europa din Parlamentul European

reportersite
17 iunie 2019, 9:56

Dacian Cioloș, președintele PLUS, candidează la șefia grupului politic Reînnoim Europa (Renew Europe) din Parlamentul European, potrivit unei declarații a fostului premier pentru  Politico. Grupul Reînnoim Europa este compus din partidele centriste strânse în jurul partidului En Marche al președintelui francez Emmanuel Macron.

Cioloș a devenit favorit în cursa pentru șefia grupului după ce Nathalie Loiseau, șefa eurodeputaților En Marche, a ieșit practic din competiție ca urmare a comentariilor făcute la adresa unor colegi de alianță. Dacă va câștiga cursa, Cioloș va fi primul român care conduce un grup politic în Parlamentul European. Alianța USR PLUS este a treia cea mai mare forță din grupul Reînnoim Europa, cu 8 europarlamentari, anunta G4Media.

Întrebat de publicația europeană dacă va rămâne la Bruxelles, pe fondul speculațiilor că s-ar putea întoarce în politica internă, Cioloș a spus: ”În mandatul mei sunt gata să-mi pun toată energia pentru a face să funcționeze acest grup și să aducă rezultate concrete pentru cetățeni”.