Friday , December 9 2022

G4Media: Atenție! Poliția, Jandarmeria și Poliția locală dau amenzi ca și până acum pentru nerespectarea ordonanțelor militare, până la publicarea deciziei CCR în Monitorul Oficial

Poliția, Jandarmeria și Poliția locală dau amenzi ca și până acum pentru nerespectarea ordonanțelor militare, până la publicarea în Monitorul oficial a deciziei CCR privind neconstituționalitatea ordonanțelor de urgență prin care au fost aplicate amenzi pentru nerespectarea ordonanțelor militare în perioada stării de urgență, au explicat pentru G4media.ro surse din MAI.

”Termenul de motivare și publicare în MOF a deciziei CCR este de 30 de zile. Până atunci, noi aplicăm cadrul legal existent. După publicare, vom respecta cadrul legal din acel moment. Deja, juriștii noștri caută soluții pentru punerea în acord a legislației cu decizia CCR”, au explicat sursele G4media.ro .

„Aplicam în continuare aceleași amenzi, până la publicarea deciziei CCR în Monitorul Oficial. După aceea vom vedea ce se va întâmpla. Nu ne putem pronunța înainte”, a declarat pentru G4media.ro Andreea Iliescu, purtător de cuvânt IPJ Constanța.

Avocatul Adrian Toni Neacșu a declarat că, teoretic, poliția poate da în continuare amenzi pentru nerespectarea ordonanțelor militare, însă toate amenzile date sau viitoare, plătite sau neplătite, majorate sau nemajorate, pot fi contestate în instanță în baza deciziei CCR.

Continuarea pe G4media.ro 

 

Vezi si

Meteo. Vremea se răcește drastic începând de luni, cu maxime negative și minime de -10 grade

De luni, 12 decembrie, vremea se va rãci semnificativ în România. Temperaturile maxime se vor …