Saturday , March 2 2024

FSLI și FSE „Spiru Haret”: Angajații din educație pichetează sediile prefecturilor din întreaga țară

Federația Sindicatelor Libere din Învățământ și Federația Sindicatelor din Educație „Spiru Haret” anunță organizarea mai multor acțiuni de pichetare a prefecturilor județene. Sindicaliștii din educație amenință cu greva generală dacă revendicările lor nu vor fi soluționate.

În această săptămână vor avea loc proteste ale organizațiilor județene afiliate FSLI, marți la Constanța, miercuri în Ialomița, iar joi în Argeș, Buzău, Călărași, Dolj și Prahova. Protestele vor continua și în săptămâna 20- 24 martie 2023 tot cu pichetarea sediilor prefecturilor din alte județe, acțiuni sindicale la care vor lua parte membrii organizațiilor sindicale afiliate FSLI și FSE „Spiru Haret”, potrivit unui comunicat de presă.

„Dezinteresul actualei guvernări privind acordarea majorărilor salariale în sistemul de învățământ conduce la producerea unui dezechilibru social și îi împinge pe colegii noștri la imposibilitatea asigurării unui trai decent. Suntem astfel determinați să mergem mai departe cu planul acțiunilor sindicale, până la rezolvarea tuturor problemelor cu care salariații din educație se confruntă. Considerăm că motivarea resursei umane din învățământ reprezintă una dintre condițiile esențiale pentru a avea un sistem de educație performant în România”, se arată în comunicatul semnat de liderii celor două federații sindicale, Simion Hăncescu și Marius Nistor.

FSLI și FSE „Spiru Haret” cer de urgență Guvernului României, printre altele, să găsească soluții pentru rezolvarea problemei aplicării integrale a dispozițiilor Legii – cadru nr. 153/2017 pentru toate categoriile de salariați din învățământ, astfel încât toate
categoriile de salariați din sistemul educațional să beneficieze de salariul de bază prevăzut de această lege pentru anul 2022, identificarea unor soluții pentru creșterea veniturilor personalului didactic auxiliar, adoptarea, în regim de urgență, a normativelor pentru personalul nedidactic și personalul didactic auxiliar, având în vedere că normativele care se aplică sunt din anul 1998, precum și aplicarea regulamentelor privind acordarea sporurilor pentru condiții de muncă, întrucât salariații din învățământ sunt singurele categorii de bugetari care nu beneficiază de acordarea acestor sporuri.

Sindicaliștii din educație spun că, în cazul în care solicitările lorrămân fără rezolvare, vor picheta sediul Guvernului și a sediilor prefecturilor în lunile martie și aprilie 2023, vor organiza un marș de protest desfășurat în București în luna mai 2023 și vor declanșa o grevă generală în ultima decadă a lunii mai. (Mediafax)

Vezi si

Bunicuța traficantă de droguri la 87 de ani. Pungi pline cu cocaină și canabis găsite în casa ei din Ialomița

Poliţiştii şi procurorii au destructurat un grup infracţional specializat în traficul de droguri, care era …