Wednesday , October 5 2022

FOTO. Elena Udrea a fugit din țară și este dată în urmărire de Poliție. Ea ar fi ieșit pe la Vama Giurgiu

Poliția Română a publicat în urmă cu puțin timp pe site-ul instituției faptul că Elena Udrea a fost dată în urmărire. Ea a primit azi sentința de condamnare definitivă în dosarul Gala Bute, dar nu a fost găsită de polițiști la niciuna dintre adresele la care are proprietăți, astfel că nu a putut fi dusă la penitenciar. 

“Împotriva numitei Udrea Elena – Gabriela a fost emis mandatul de executare a pedepsei închisorii nr. 44 din 05.06.2018 de către Tribunalul București – Sectia I Penala, fiind condamnată la 6 ani închisoare pentru savârșirea infracțiunilor de luare de mită și abuz în serviciu”, este anunțul Poliției Române.

Surse Antena 3 susțin că Elena Udrea ar fi părăsit deja țara pe la Vama Giurgiu, joi dimineață, în jurul orei 11.00. Nu se știe dacă este însoțită de fetița ei. Ceea ce se știe este că partenerul ei de viață și tatăl copilului a fost văzut ieșind din casă de jurnaliștii adunați la Corbeanca, în fața casei familiei.

Polițiștii au căutat-o inclusiv la adresa de domiciliu din Capitală, însă acolo nu era nimeni.

”Nu este acasă, v-am confirmat că nu este acasă”, a declarat jurnaliștilor unul dintre polițiștii veniți la domiciliul Elenei Udrea pentru a pune în aplicare mandatul de la judecător.

Judecătorii de la Instanța Supremă au respins contestaţia în anulare formulată la decizia de condamnare în dosarul Gala Bute, care prevedea 6 ani de închisoare pentru fostul ministru al Turismului.

ICCJ a respins contestația în anulare, iar decizia inițială in dosarul Gala Bute rămâne definitivă, astfel că Elena Udrea ar trebui să execute pedeapsa de 6 ani de închisoare, pentru luare de mită şi abuz în serviciu.

Vezi si

Primăriile trebuie să aloce cel puțin 30% din bugetul pentru activități sportive pentru copii

Autoritățile locale din toată țara care alocă fonduri pentru sport vor fi obligate să dea …