Saturday , April 27 2024

Fostul ministru al Sănătății Florian Bodog, trimis în judecată de DNA

Fostul ministru al Sănătăţii Florian Bodog, actual senator PSD, a fost trimis în judecată luni de către procurorii DNA, pentru abuz în serviciu şi fals intelectual. El este acuzat de către procurori că în perioada în care a fost ministru ar fi permis ca o persoană angajată în funcţia de consilier personal să îşi încaseze salariul pentru un an, fără să se fi prezentat măcar la serviciu şi fără să fi prestat activităţile la care era obligată prin contract. Mai mult, conform HotNews, el ar fi semnat o serie de documente în locul consilierului.

Florian Bodog a fost trimis în judecată pentru:
abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată (12 acte materiale),
fals intelectual, în formă continuată (12 acte materiale),
fals în înscrisuri sub semnătură privată (trei infracțiuni);
De asemenea, a fost trimisă în judecată Olivia Andreea Marcu (fostă Baciu), cea angajată în funcția de consilier personal al lui Bodog, pentru complicitate la infracțiunea de abuz în serviciu, în formă continuată (12 acte materiale).

Acuzațiile aduse de DNA:
În calitate de ministru al Sănătății, Florian Bodog ar fi acționat în mod direct pentru ca Olivia Marcu, angajată în funcția de consilier personal, să își încaseze drepturile salariale pe o perioadă de 12 luni fără să se fi prezentat la serviciu și fără să fi prestat activitățile la care era obligată prin contract.
Totodată, deoarece aceasta nu era prezentă fizic la locul de muncă, demnitarul ar fi semnat în locul persoanei respective o serie de acte.
În perioada februarie 2017 – ianuarie 2018, Florian Bodog, deși cunoștea că angajata sa în funcția de consilier personal nu s-a prezentat la serviciu și nu a prestat activitățile la care era obligată prin contractul individual de muncă și fișa postului, ar fi atestat în mod nereal prezența acesteia la locul de muncă prin semnarea foilor colective de prezență și nu ar fi luat măsuri pentru sancționarea disciplinară.
Astfel, consiliera ministrului, Olivia Andreea Marcu, ar fi obținut drepturi salariale necuvenite de 75.656 lei, sumă ce ar reprezenta prejudiciu la bugetul ministerului respectiv.
În același context, în perioada februarie – octombrie 2017, fostul ministru ar fi falsificat semnăturile persoanei respective pe două contracte individuale de muncă și pe o declarație pe proprie răspundere, demersuri menite a produce consecințe juridice.
Ministerul Sănătății a declarat că se constituie parte civilă în procesul penal cu suma de 75.656 lei.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Înalta Curte de Casație și Justiție.

Vezi si

ANPC: Consumatorii să refuze să cumpere produse din pește despre care au îndoieli privind gradul de prospețime

Consumatorii trebuie să acorde o atenție deosebită aspectului exterior al produselor din pește și chiar …