Tuesday , September 21 2021

Fosta șefă a Tarom, Mădălina Mezei, a fost audiată, patru ore, la DNA

Fosta directoare a companiei Mădălina Mezei a fost audiată, patru ore, în fața procurorilor DNA. ”Mă duc și spun adevărul”, a spus Mezei înainte de intra la audiere. După audiere, Mezei a mai spus că ministrul demis al Transporturilor, Răzvan Cuc, “a trecut o linie” atunci când a considerat “că-şi poate bate joc de cariera şi profesia unui om”.

“Eu cred în familie, în carieră şi TAROM. TAROM este a doua mea familie. Domnul Cuc a trecut o linie când a considerat că-şi poate bate joc de cariera şi profesia unui om. Planul meu profesional este de a livra o strategie pentru TAROM pe termen lung, iar eu l-am crezut pe domnul Cuc, considerând că putem construi împreună aşa ceva”, a declarat Mezei la ieşirea din DNA.

Fosta directoare a Tarom, Mădălina Mezei, a dat explicații în fața anchetatorilor, după ce a declarat că Răzvan Cuc i-ar fi cerut să țină la sol cinci aeronave în ziua moțiunii de cenzură.

De altfel, ministrul a recunoscut că a solicitat date despre parlamentarii care urmau să vină în București pe calea aerului, dar a negat restul acuzațiilor.

Premierul demis Viorica Dăncilă i-a luat apărarea lui Răzvan Cuc în scandalul avioanelor ținute la sol.

”Am discutat cu domnul Cuc. A negat toate aceste lucruri legate de avioane, de întârziere, de rămânerea la sol (…)Acest lucru nu se putea întâmpla. Dacă avioanele întâziau 10 minute, era vina premierului. Nu cred ca domnul Cuc ar fi luat o decizie care m-ar fi pus pe mine într-o situație dificilă”, a declarat premierul demis Viorica Vasilica Dăncilă.

Viorica Dăncilă a trimis corpul de control atât la Ministerul transporturilor, cât și la Tarom, iar luni se așteaptă primele rezultate ale anchetei

Decizia premierului a fost luată după ce fosta șefă Tarom l-a acuzat pe Răzvan Cuc că i-a cerut să țină cinci aeronave la sol înainte de ziua moțiunii de cenzură. Scopul ar fi fost ca aleșii să nu poată să ajungă să voteze împotriva Guvernului Dăncilă. DNA s-a autosesizat în acest caz și Mădălina Mezei urmează să fie audiată.

Vezi si

Vaccinarea anti-COVID cu a treia doză ar putea începe săptămâna viitoare

România ia în calcul administrarea mai devreme a celei de-a treia doze de vaccin împotriva …