Saturday , February 4 2023

Formularul de localizare a pasagerilor, cerut de UE în toate țările membre. România îl va introduce până pe 20 decembrie

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a anunțat miercuri că la nivel european se dorește introducerea formularului de localizare a pasagerilor în toate statele membre, ca măsură suplimentară de a diminua răspândirea variantei Omicron.

Rafila a precizat că România îl va introuce până pe 20 decembrie.

”Ieri am fost la reuniunea miniștrilor Sănătății din UE și, dincolo de îngrijorarea legată de noua tulpină, Omicron, care recomandă statelor membre intensificarea campaniilor de vaccinare, va fi și introducerea de către toate statele membre a acelui formular de localizare a pasagerilor.

Va deveni obligatoriu în cadrul UE și e bine că noi operaționalizăm acest lucru până în data de 20 decembrie”, a anunțat Rafila, la începutul ședinței de guvern.

Formularul a fost introdus deja în majoritatea statelor europene, de la Grecia, Italia sau Germania la Marea Britanie. Fără completarea în prealabil a acestui formular, pasagerii nu pot intra în țara de destinație sau chiar nu se pot îmbarca în avion.

Amintim că din 10 decembrie România introduce și noi reguli de carantinare pentru cei care intră în țară, în funcție de zona din care vin.

Până acum, în țara noastră, au fost confirmate 2 cazuri de Omicron, fiind suspiciuni la cel puțin încă o persoană pentru care se așteaptă rezultatele finale ale secvențierii.

Vezi si

PSD și PNL se contrazic prin comunicate în privința taxei de solidaritate

Social-democrații le cer liberalilor să-și definească poziția față de taxa de solidaritate aplicabilă companiilor cu …