Sunday , April 28 2024

Firma care fabrică produsele de patiserie ”Cămara Noastră – Poftă de România” (Lidl), amendată cu 15.000 lei de ANPC

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor a amendat cu 15.000 de lei operatorul economic producător al produselor de patiserie comercializate sub marca “Cămara Noastră – Poftă de România”, respectiv SC Patisgal SRL, din Galați, informează ANPC printr-un comunicat.

Începând cu primele zile ale anului 2024, autoritatea a început derularea unei ample campanii de verificare a modului în care brandurile proprii, declarate a fi românești, ale marilor lanțuri de magazine, respectă exigențele impuse de brandul ales și de semnificația acestuia.
Acțiunile de control au început cu “Gusturi românești”, brand propriu al lanțului de magazine Mega Image, și “Cămara Noastră – Poftă de România”, care aparține lanțului de retail Lidl.
După desfășurarea controlului în cadrul magazinelor marilor retaileri, verificările comisarilor ANPC continuă, mergând pe lanțul de distribuție, până la locațiile în care articolele comercializate sub aceste mărci au fost produse.
“Scopul campaniei este acela de a se putea certifica folosirea exclusivă a ingredientelor românești la realizarea acestor produse, comercializate sub branduri cu încărcătură emoțională națională, și la care se folosesc rețete binecunoscute și apreciate de către români”, subliniază ANPC.
Astfel, comisarii ANPC au verificat, până în acest moment, operatorul economic producător al produselor de patiserie comercializate sub marca “Cămara Noastră – Poftă de România”, respectiv SC Patisgal SRL, din Galați.
Pentru abaterile de la legislația în vigoare, echipele de control au aplicat următoarele sancțiuni: 2 amenzi contravenționale în valoare totală de 15.000 lei; un avertisment; oprirea temporară a prestării de servicii în secția de producție patiserie; propunerea măsurii de încetare a practicii comerciale incorecte; propunerea măsurii de închidere temporară a unității pentru o perioadă de până la 6 luni.
Principalele deficiențe constatate au fost utilizarea unor spații neigienizate, în care s-a semnalat prezența rozătoarelor moarte și a pânzelor de păianjen, folosirea unor agregate frigorifice deteriorate, cu rugină, chedere neigienizate și rupte, cu depuneri de mucegai pe ventilatoare, utilizarea unor materii prime cu data durabilității minimale depășită sau fără elemente de identificare, folosirea unor practici comerciale incorecte prin neînscrierea pe ambalajul unor produse a tuturor ingredientelor utilizate la fabricație (ex.: uleiuri vegetale parțial hidrogenate de palmier și shea).
Verificările vor continua și în perioada următoare, subliniază ANPC.  (Agerpres)

Vezi si

Aproape 1,8 milioane de români îşi sărbătoresc onomastica duminică, de Florii

Potrivit Direcţiei pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, …