Saturday , December 2 2023

Expertiza în dosarul „Belina”, prezentată acuzaților. Sevil Shhaideh, citată la DNA

Noi detalii din dosarul Belina, cel în care este cercetată Sevil Shhaideh, fost vicepremier și ministru al Dezvoltării. Experții desemnați să evalueze insula închiriată ilegal companiei Tel Drum, conform acuzațiilor, au terminat raportul cerut de procurorii anticorupție, iar suspecții au fost invitați la DNA pentru a studia concluziile documentului.
 
sevil

Legea spune că, de îndată ce un astfel de raport de expertiză de evaluare este înmânat apărării și celor puși sub acuzare într-un dosar, acestora li se acordă un anumit timp pentru a studia documentul. Apoi, în cazul în care au obiecții, pot solicita refacerea acestuia.
Așadar, fostul vicepremier Sevil Shhaideh a fost citată miercuri la Direcţia Naţională Anticorupţie. Desigur, în cazul în care documentul nu va fi favorabil apărării, este de așteptat ca avocații să conteste expertiza pe care tot ei au cerut-o în vara anului 2017.
În septembrie 2017, DNA a anunţat că vicepremierul Sevil Shhaideh este suspectată de săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu când era secretar de stat la MDRAP, într-un dosar conform căruia, în 2013, prin acţiunea concertată a unor persoane cu funcţii publice, părţi din Insula Belina şi Braţul Pavel au trecut ilegal din proprietatea statului în proprietatea judeţului Teleorman şi în administrarea CJ Teleorman, pentru ca, doar la câteva zile, să fie închiriate tot ilegal unei firme private. DNA a cerut şi sesizarea Camerei Deputaţilor pentru formularea cererii de urmărire penală a ministrului Rovana Plumb, în acelaşi dosar.
„În acelaşi dosar, în conformitate cu prevederile legale şi constituţionale, procurorul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie – doamna Laura Codruţa Kovesi a transmis procurorului general al P.I.C.C.J referatul cauzei, în vederea sesizării Camerei Deputaţilor, pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale faţă de Plumb Rovana, deputat în Parlamentul României, fost ministru al Mediului şi Schimbărilor Climatice, în legătură cu săvârşirea complicităţii la infracţiunea de abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, în exercitarea funcţiei ministeriale”, a transmis DNA printr-un comunicat.
Continuarea pe Digi 24

Vezi si

Marcel Ciolacu merge în Statele Unite, unde va avea întrevederi cu secretarul de stat Antony Blinken, cu secretarul Apărării și cu secretarul general al ONU

Premierul Marcel Ciolacu va efectua în zilele următoare o vizită în Statele Unite ale Americii, …