Saturday , April 27 2024

Elevii din România vor da note profesorilor. Cum arată formularul pe care îl vor completa

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat vineri că a semnat un ordin privind metodologia de feedback din partea elevilor şi a precizat că acest lucru nu înseamnă că elevul va da notă profesorului, informeaza Agerpres.


“De 1 iunie am semnat un ordin de ministru cu metodologia de feedback din partea elevilor. A se înţelege foarte bine – părerea elevilor este esenţială, îi ascultăm. Avem o rugăminte foarte importantă – să nu confunde vreodată rolul elevului cu rolul profesorului. În niciun caz nu poate fi confundat rolul elevului cu cel al profesorului. Am observat o dorinţă a unor elevi de a da note profesorilor. Nu aşa se face”, a spus ministrul, la Digi 24.

Potrivit acestuia, feedbackul reprezintă un “instrument” pe care profesorul îl foloseşte pentru a-şi îmbunătăţi metoda de predare în funcţie de ceea ce “percepe” elevul.

“Feedbackul este un instrument pe care profesorul îl foloseşte pentru a-şi îmbunătăţi metoda de predare în funcţie de ceea ce percepe elevul . Nicidecum nu este o posibilitate ca elevul să dea notă profesorului. Acel instrument este destinat exclusiv profesorului care colectează acest feedback”, a explicat Cîmpeanu.

Potrivit ordinului, elevii de gimnaziu, cei din invatamantul profesional si liceenii vor primi cate o fisa la sfarsitul fiecarui semestru, dupa incheierea situatiei scolare.
Feedbackul este anonim si optional.
Elevii se vor referi exclusiv la activitatea didactica de predare-invatare-evaluare.
Fiecare diriginte va anunta ziua in care va strange fisele de la elevi, completate in format online sau fizic. Ulterior, dirigintii le trimit documentele profesorilor vizati.

Cadrul didactic analizeaza rezultatele, iar la inceputul anului scolar discuta cu elevii situatiile problematice pe care le-au semnalat, potrivit ordinului semnat.
Directorul unitatii de invatamant poate solicita rezultatul procesului de analiza.
Orice elev poate sesiza eventuale nereguli.


In fisa pe care o au de completat, elevii trebuie sa noteze fiecare dintre cele 16 afirmatii cu o nota de la 1 la 5. Fiecarei note ii este atribuit un calificativ – 1 inseamna “in foarte mica masura”, iar 5, “in foarte mare masura”, relateaza Ziare.com.

Vezi si

VIDEO. Marcel Ciolacu: Buzăul nu e în Moldova și vă rog frumos să nu mă jigniți

Aflat la Timișoara pentru o ședință de Guvern, Marcel Ciolacu a vorbit joi într-o conferință …