Saturday , May 25 2024

Elevii de a IX-a învață din manualul de Informatică cum se efectuează o convorbire telefonică de pe fix: „Mergi la telefon. Ridică receptorul telefonului”

Elevii de clasa a IX-a  de la clasele de Informatică intensiv învață de pe un manual editat în 2009 care este algoritmul unei convorbiri telefonice la telefonul fix. „Dacă are ton, formează numărul de telefon; altfel, pleacă la vecin și mergi la Pasul 10” – este unul din pașii algoritmului exemplificat în manual.

Conform Digi24, un părinte a făcut descoperirea în prima zi de școală, când a răsfoit manualul de Informatică primit de fiul său, elev la un liceu unde face Informatică intensiv. „Zic să mă aplec puțin asupra manualului de informatică de clasa a IX-a, cu ajutorul căruia fi-miu va începe să deslușească tainele acestei materii de secol XXI”, a scris Costin Mirescu luni pe Facebook, după ce a văzut manualele primite de la școală de fiul său, elev în clasa a IX-a la Colegiul Național „Barbu Știrbei” din Călărași.

În partea de început a manualului, părintele a descoperit cum sunt învățați copiii ce este un algoritm, dându-li-se ca exemplu de „algoritm al activităților zilnice” o convorbire telefonică.

Pasul 1. Început.

Pasul 2. Mergi la telefon.

Pasul 3. Ridică microreceptorul telefonului.

Pasul 4. Dacă are ton, formează numărul de telefon; altfel, pleacă la vecin şi mergi la Pasul 10.

Pasul 5. Dacă telefonul este ocupat, închide telefonul şi mergi la Pasul 11; altfel, aşteaptă să răspundă.

Pasul 6. Dacă nu răspunde, pune microreceptorul în furcă şi mergi la Pasul 12; altfel, începi discuţia cu persoana care a răspuns.

Pasul 7. Dacă a răspuns persoana căutată, mergi la Pasul 9; altfel, cere să vină la telefon persoana căutată.

Pasul 8. Dacă persoana căutată nu poate să vină la telefon, mergi la Pasul 13; altfel, aşteaptă să vină la telefon.

Pasul 9. Discută la telefon cu persoana căutată şi mergi la Pasul 13.

Pasul 10. Anunţă la serviciul „Deranjamente telefoane” că ai telefonul defect şi mergi la Pasul 14.

Pasul 11. Aşteaptă 15 minute şi mergi la Pasul 2.

Pasul 12. Aşteaptă 1 oră şi mergi la Pasul 2.

Pasul 13. Închide telefonul.

Pasul 14. Terminat.

Părintele care a postat pe rețelele sociale imaginea unde este dat algoritmul convorbirii telefonice a mai spus că manualul a fost conceput în anul 2009, iar exemplarul primit de fiul său la școală este reeditat în 2017, precizează Digi24.

El a remarcat și că pe coperta manualului apar ca elemente grafice un model vechi de monitor de computer, precum și o dischetă (floppy disk), lucruri depășite de mult de evoluția domeniului IT. De altfel, Costin Mirescu a calificat exemplul din manual ca fiind „o activitate absolut familiară pentru orice tânăr de 14 ani din deceniul nouă al secolului trecut, dar cu care adolescenții de astăzi nu pot rezona nicicum”.

Vezi si

Fetiţă de 8 ani, găsită ucisă la marginea unui sat din Botoșani. Jandarmi și polițiști din Suceava ajută la depistarea autorului

O fetiţă de 8 ani dispărută de vineri seara, după ce a plecat la o …

One comment

  1. Din ciclul Romania educata: De la Gheba la Gheboasa.