Tuesday , January 31 2023

Elevii claselor a XII-a și a XIII-a de liceu încep probele din cadrul simulării examenului de bacalaureat

Elevii claselor a XII-a și a XIII-a (seral/frecvență redusă) de liceu vor susține, luni, proba scrisă la Limba și literatura română din cadrul simulării examenului de bacalaureat, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educației.

Marți va avea loc proba obligatorie a profilului probă scrisă, iar miercuri proba la alegere a profilului și specializării.
Elevii din partea minorităților naționale vor susține pe 31 martie probă scrisă la Limba și literatura maternă. Rezultatele vor fi afișate pe 14 aprilie.
Proba va începe la ora 9,00, moment în care, în fiecare sală, vor fi distribuite subiectele. Accesul elevilor în săli este permis până la ora 8,30.
Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de trei ore din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev.
Rezultatele obținute de elevi la simulare sunt analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ în care acestea s-au desfășurat, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătățirea performanțelor școlare.
Rezultatele obținute la simulare nu se contestă și nu se trec în catalog. Totuși, în situațiile excepționale în care se dorește consemnarea notelor în catalog, acest lucru se poate face în baza unei cereri scrise depuse de cei interesați.
Elevii din clasa a VIII-a de gimnaziu vor susține simularea Evaluării Naționale în zilele de 4 aprilie (proba scrisă la Limba și literatura română) și 5 aprilie (proba scrisă la Matematică).
Elevii din partea minorităților naționale vor susține pe 6 aprilie proba scrisă la Limba și literatura maternă.
Rezultatele vor fi afișate pe 14 aprilie.

Vezi si

Unde mai erau luni drumuri blocate din cauza zăpezii

Traficul rutier este blocat, luni, pe un drum naţional din judeţul Galaţi şi pe alte …