Thursday , November 30 2023

Elena Udrea scapa de mandatul de arestare in dosarul Microsoft, dar ramane in arest pentru Gala Bute

udrea-catuse1

Elena Udrea a scăpat de unul dintre mandatele de arestare. Procurorii DNA au renunţat la măsura arestului la domiciliu, luată în dosarul Microsoft. Elena Udrea rămâne însă în arest preventiv în Dosarul Gala Bute. Procurorii DNA ar putea să ceară însă prelungirea stării de arest preventiv în această cauză.
Procurorii DNA au decis să nu mai ceară prelungirea arestării sale în dosarul Microsoft în care este acuzată de luare de mită, spălare de bani dar şi de trafic de influenţă.
Procurorii nu au mai cerut prelungirea măsurii de arest la domiciliu în cazul său, în condiţiile în care acesta a expirat în 17 martie. Cel mai probabil, ei au considerat că nu mai este nevoie de un mandat de arestare la domiciliu din moment ce Elena Udrea are emis pe numele său un mandat de arestare preventivă în dosarul gala Bute, potrivit România TV.
Măsura arestului preventiv în dosarul gala Bute va expira pe 26 martie, iar DNA ar urma să ceară până atunci prelungirea lui. Totuşi, decizia finală stă în mâinile judecătorilor de la instanţa supremă care ar putea să nu admită această prelungire sau să schimbe măsura arestului preventiv în arest la domiciliu.
Elena Udrea speră ca discuţiile purtate în faţa procurorilor cu denunţătorii săi, confruntările cu aceştia să o ajute să iasă din arest şi să fie judecată în libertate.
 

Vezi si

Senatul i-a ridicat imunitatea parlamentară fostului premier Florin Cîțu

Plenul Senatului a decis miercuri să-i ridice imunitatea fostului premier Florin Cîțu, actual senator PNL, …