ELENA UDREA le cere deputaţilor să voteze cererea DNA de ridicare a imunităţii

reportersite
02 februarie 2015, 18:27

udreaElena Udrea spune că se pune la dispoziţia Justiţiei şi le cere colegilor deputaţi să voteze în favoarea încuviințării cererii DNA de urmarire penală, în Dosarul Gala Bute. „Îmi voi dovedi nevinovăția în Justiție”, spune Udrea.

Elena Udrea a reacţionat virulent, luni, într-o conferinţă de presă, după ce DNA a cerut aviz pentru urmărirea penală a fostului ministru în Dosarul Gala Bute.

Udrea l-a acuzat pe şeful interimar al SRI, Florian Coldea, că vrea să controleze ţara, a reclamat noua acţiune de intimidare a sa, dar a vorbit şi despre faptul că „marii bărbaţi politici ai ţării s-au ascuns pe sub mese” ori că ea se simte mai în siguranţă fiind supravegheată de poliţie.

Fosta şefa PMP s-a apărat şi pe Facebook, după conferinţa de presă.

„Dacă aceasta este o vina, atunci recunosc că sunt vinovată că am vrut ce au vrut milioane de români în 2010-2011: să-l vedem pe marele campion Lucian Bute boxând acasă, în România. A fost o oportunitate de promovare a României folosind imaginea unui mare sportiv român. MDRT a cumpărat publicitate în cadrul acestei Gale, pentru ca brandul turistic să fie văzut de sute de milioane de oameni în toată lumea. Dacă există nereguli în cheltuirea banilor plătiți de minister, acestea sunt la organizatori.

Sunt acuzată că, prin implicarea institutiei, am urmarit „beneficii electorale”. Pe de o parte, în 2011 nu erau alegeri. Pe de altă parte, pe logica asta, orice politician care inaugurează o școală sau un drum trebuie acuzat că vrea să obțină „beneficii electorale”.

Perchezițiile de astăzi, la 4 ani și jumătate de la Gala Bute, sunt inutile procedural și sunt, de fapt, dovada urmărilor dezvăluirilor pe care le-am făcut vineri despre generalul SRI, Florian Coldea. Vor să mă decredibilizeze, îngropându-mă în dosare. Voi continua însă să spun ceea ce stiu despre omul care vrea sa controleze România prin folosirea secretelor tuturor, generalul Coldea de la SRI.

Nu vreau ca Parlamentul să facă zid în fața Justiției, așa că le cer tuturor să voteze în favoarea încuviințării cererii DNA. Îmi voi dovedi nevinovăția în Justiție”, a scris Udrea pe reţeaua de socializare.