Thursday , September 23 2021

DSP București intră sub conducere militară. Sef va fi generalul Ionel Paul Oprea, care a condus și Spitalul Județean Suceava

Direcția de Sănătate Publică București intră sub conducere militară, în urma unei decizii a ministrului Sănătății, Nelu Tătaru. DSP București fi coordonată de generalul-medic Ionel Paul Oprea, care a condus temporar și Spitalul Județean Suceava, în această primăvară. Decizia ministrului Sănătății vine după ce DSP București a fost criticată intens în ultima perioadă din cauza unor anchete epidemiologice ratate sau chiar inexistente, în contextul epidemiei de COVID-19, relateaza HotNews.

Direcția de Sănătate Publică din București devine prima astfel de structură din țară care intră sub conducere militară în timpul pandemiei de COVID-19.

Direcțiile de Sănătate Publică sunt instituții-cheie în gestionarea epidemiei de coronavirus, fiind cele care ar trebui să gestioneze anchetele epidemiologice.

“Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, l-a desemnat pe secretarul de stat general medic Ionel Paul Oprea să preia, în cadrul atribuțiilor ce le deține la nivelul Ministerului Sănătății, coordonarea activității Direcției de Sănătate Publicîă București până la remedierea deficiențelor constatate la nivelul acestei instituții. Ministrul Sănătății a solicitat secretarului de stat și continuarea evaluării activității acestei instituții demarată de echipa condusă de directorul general Bogdan Nica”, anunță instituția condusă de Nelu Tătaru.

Vezi si

Aproape 17.000 de români s-au vaccinat anti-Covid în ultimele 24 de ore

16.862 de persoane s-au vaccinat anti-Covid în România în ultimele 24 de ore, dintre care …