Tuesday , January 25 2022

DSP București intră sub conducere militară. Sef va fi generalul Ionel Paul Oprea, care a condus și Spitalul Județean Suceava

Direcția de Sănătate Publică București intră sub conducere militară, în urma unei decizii a ministrului Sănătății, Nelu Tătaru. DSP București fi coordonată de generalul-medic Ionel Paul Oprea, care a condus temporar și Spitalul Județean Suceava, în această primăvară. Decizia ministrului Sănătății vine după ce DSP București a fost criticată intens în ultima perioadă din cauza unor anchete epidemiologice ratate sau chiar inexistente, în contextul epidemiei de COVID-19, relateaza HotNews.

Direcția de Sănătate Publică din București devine prima astfel de structură din țară care intră sub conducere militară în timpul pandemiei de COVID-19.

Direcțiile de Sănătate Publică sunt instituții-cheie în gestionarea epidemiei de coronavirus, fiind cele care ar trebui să gestioneze anchetele epidemiologice.

“Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, l-a desemnat pe secretarul de stat general medic Ionel Paul Oprea să preia, în cadrul atribuțiilor ce le deține la nivelul Ministerului Sănătății, coordonarea activității Direcției de Sănătate Publicîă București până la remedierea deficiențelor constatate la nivelul acestei instituții. Ministrul Sănătății a solicitat secretarului de stat și continuarea evaluării activității acestei instituții demarată de echipa condusă de directorul general Bogdan Nica”, anunță instituția condusă de Nelu Tătaru.

Vezi si

Transparency International: România, printre cele mai corupte trei țări din UE

România rămâne în rândul celor trei cele mai corupte țări din Uniunea Europeană, alături de …