Thursday , September 29 2022

Dragnea anunta ca va semna joi, la Sinaia, proiectul Legii salarizarii unitare ca initiativa parlamentara

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a anuntat luni seara ca proiectul Legii salarizarii unice va fi semnat, in calitate de iniatiatori, de catre parlamentarii social-democrati in cursul zilei de joi, la Sinaia, la ceremonie fiind invitat si presedintele ALDE, Calin Popescu-Tariceanu.
dragnea

Liviu Dragnea a precizat ca proiectul Legii salarizarii in sectorul publice este finalizat, urmand ca acesta sa fie depus ca initiativa a parlamentarilor coalitiei.
“Astazi proiectul de lege unica a salarizarii este gata. Joi sau poate chiar de maine doamna ministru (ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu – n. red.) ar putea merge la Parlament sa stranga semnaturile pentru cei care vor sa fie coinitiatori la aceasta lege”, a spus Dragnea intr-o emisiune la Antena3.
El a precizat ca promovarea proiectului ca initiativa parlamentara se face pentru accelerarea procedurii de adoptare.
“Joi vom semna legea ca initiativa parlamentara. Primul-ministru si ministrul Muncii ne-au spus mie si domnului Tariceanu ca, in opinia lor, cea mai buna varianta sa o transformam in initiativa parlamentara pentru a castiga timp. Un proiect de lege al Guvernului inseamna 30 de zile de dezbateri, consultari, dupa care vine la Parlament si se intampla acelasi lucru. Atunci de ce sa nu facem lucrurile impreuna? Cel mai bine este ca acele discutii si dezbateri sa aiba loc in comisiile de specialitate”, a spus Liviu Dragnea.
Presedintele Camerei Deputatilor a spus ca el va semna proiectul impreuna cu presedintele Senatului in cadrul reuniunii Comitetului Executiv National al PSD care va avea loc joi, la Sinaia. “O sa-l invit si pe domnul Tariceanu sa fie alaturi de noi la Sinaia sa semnam impreuna acest proiect de lege”, a mai spus Dragnea.
Premierul Sorin Grindeanu a declarat, luni, ca Legea salarizarii unitare va fi o initiativa a tuturor deputatilor si senatorilor care fac parte din coalitia de guvernare, precizand ca proiectul va ajunge in Parlament “probabil in aceasta saptamana”.
Intrebat care este termenul pana la care Legea salarizarii unitare va fi trimisa in Parlament, Grindeanu a spus ca acest lucru se va face “in cel mai scurt timp”.
ziare.com

Vezi si

14 magazine Auchan, închise temporar. 50 de magazine din țară au fost amendate cu 750.000 lei

Inspectorii ANPC au amendat, în urma controalelor, 50 de magazine Auchan din toată țara cu …