Două persoane au murit, în Spania, din cauza gripei cu virus A H1N1

reportersite
15 ianuarie 2014, 15:43

gripa porcinaDoi bărbaţi în vârstă de 76 şi, respectiv, 62 de ani au murit din cauza gripei cu virus A H1N1 în nordul Spaniei, unde 49 de persoane erau spitalizate marţi, unele la terapie intensivă, au anunţat autorităţile regionale, citate de AFP.

Moartea unui bărbat în vârstă de 62 de ani, sâmbătă, într-un spital din Torrelavega, în Cantabria, a fost anunţată marţi de Guvernul regional după ce un laborator a confirmat că decesul a fost provocat de virusul A H1N1. Şase persoane infectate cu acest virus se află în continuare în spital la Santander, dintre care trei sunt la terapie intensivă.

Cu puţin timp înainte, Guvernul regional din Aragon a anunţat decesul unui bărbat în vârstă de 76 de ani într-un spital din Zaragoza, „infectat cu virusul A H1N1 şi care suferea şi de alte boli”.

Un număr de 43 de persoane au fost spitalizate marţi în această regiune, dintre care 18 sunt la terapie intensivă.

Autorităţile cer de mai multe zile populaţiei să nu se îngrijoreze, iar ministrul regional al Sănătăţii, Ricardo Olivan, a amintit că persoanele bolnave nu erau vaccinate şi sufereau anterior şi de alte boli care au antrenat complicaţii. „Persoanele care nu prezintă boli anterioare nu trebuie să se teamă de complicaţii care pot merge dincolo de o simplă gripă”, a asigurat Ricardo Olivan.

Guvernul din Aragon a pus în aplicare un proces de supraveghere pentru a urmări evoluţia epidemiei.