Friday , March 1 2024

Două dosare penale în cazul deputatului Bălășoiu: de act sexual cu un minor și de viol

Procurorii Parchetului General s-au autosesizat şi au început urmărirea penală in rem pentru act sexual cu un minor. În urma unei plângeri, anchetatorii au deschis un alt dosar penal şi pentru viol. De altfel, în acest dosar, călugărul care ar fi avut relaţii nepotrivite cu deputatul Bălăşoiu, proaspăt exclus din PSD, a fost audiat timp de 11 ore. Şi Patriarhia Română a declanşat în paralel o verificare cu privire la acuzaţiile grave care ajung până la înalte feţe bisericeşti.

Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție s-a sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunii de act sexual cu un minor, ca urmare a informațiilor apărute în mass-media referitoare la săvârșirea acestei fapte de către o persoană având calitatea de deputat în Parlamentul României, se arată într-un comunicat al instituției.

Pe rolul Secției de urmărire penală și criminalistică a fost deschis un al doilea dosar având ca obiect săvârșirea infracțiunii de viol prevăzut de articolul 218 din Codul penal, ca urmare a depunerii unei plângeri penale împotriva aceleiași persoane, mai arată sursa citată.

În ambele dosare urmărirea penală se desfășoară in rem.

Aurel Bălășoiu, deputat de Argeș, a fost dat afară din PSD după ce în presă au apărut imagini în care apare în ipostaze compromițătoare alături de un tânăr. Deputatul și-a luat concediu de la Parlament până pe 19 octombrie și a creat un scandal uriaş în Arhiepiscopia Argeşului şi Muscelului, în Arhiepiscopia Tomisului, dar şi în Episcopia Tulcii.

Un fost călugăr, Cristi Călin, a declarat, citat de Gândul, că ÎPS Teodosie i l-a prezentat deputatului pe presupusul minor și a vrut astfel să îl pedepsească pe Bălășoiu pentru că ar fi avut o relație cu un șofer de-al prelatului.

Publicația susține că fostul călugăr ar fi declarat că tânărul care apare în imagini cu deputatul Bălășoiu are 22 de ani, însă, când „avea 16 ani, a fost abuzat de către episcopul Visarion al Tulcei”.

”Acum, vă spun de unde această informație (n.red. – referitoare la abuzurile sexuale împotriva minorilor). Minorii i-au folosit episcopii. Însuși acest tânăr de 22 de ani, când avea 16 ani, a fost abuzat de către episcopul Visarion al Tulcei. Și ei l-au format și l-au crescut așa, și l-au făcut să fie ce este în ziua de astăzi: escortă de lux. Chestia e că acolo (n.red. – într-una dintre camerele palatului episcopal din Tulcea) a avut loc o petrecere cu mai multe persoane și la petrecerea aia, cineva făcea parte dintr-un sistem sau dintr-un serviciu și au făcut și ei ce au putut. Dar sunt alte poze în care apare și Visarion, dar apare în așa fel încât nu s-a putut prinde fața lui. Dar Visarion, în unele înregistrări, recunoaște atunci când este întrebat «este adevărat că ați abuzat acest copil când avea 16 ani și l-ați supus unui masaj după care l-ați abuzat sexual?» Atunci Visarion o dă la întors și imediat îl cheamă pe tânăr la palat și îl întreabă: «Ce ai făcut? Ce ai dat?»

Și copilul, spunând unei singure persoane treaba asta, îl ia la întrebări și acesta îl sună pe Visarion și spune «Vezi că tot ce ai cu copilul e înregistrat!». Și îi spune că pătează imaginea bisericii, să-și facă imediat demisia și să o prezinte patriarhului. Istoria asta durează de mult… Și toți episcopii ăștia au fost și ei cândva minori, și ei au fost la rândul lor supuși la abuzuri”, adaugă călugărul, în interviul acordat publicației Ancheta, potrivit Gândul.

Vezi si

Nicolae Ciucă: Sunt pregătite măsuri de reducere a cheltuielilor bugetare

Președintele PNL și al Senatului, Nicolae Ciucă, a declarat, joi, la Roman, că guvernul va …