Sunday , September 26 2021

Dosar penal in rem în cazul Cumpănașu – TikTok, pentru incitare la ură sau discriminare

Ministerul Public precizează că pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4 București a fost înregistrat, miercuri, un dosar penal, ca urmare a sesizării din oficiu a organelor de poliție, în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de incitarea la ură sau discriminare faptă prevăzută de art. 369 Cod penal, urmărirea penală fiind începută in rem.

Jurnalista Ionela Arcanu a precizat pe Facebook, citând surse judiciare, că este vorba despre cazul Alexandru Cumpănașu.

Ministerul Public arată că în spațiul public au apărut o serie de postări și materiale video prin care cel vizat, prin mesajele transmise, a incitat publicul la ură față de cadrele didactice.

„În prezent, cercetările sunt efectuate de lucrătorii Secției 16 Poliție, din cadrul DGPMB, sub supravegherea unui procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4 București, cauza fiind în faza administrării probatoriului.

Precizăm că activitățile procedurale efectuate în timpul urmăririi penale sunt reglementate de Codul de Procedură Penală și au drept scop administrarea probatoriului cu respectarea drepturilor și garanțiilor procesuale, precum și a prezumției de nevinovăție”, adaugă Ministerul Public.

Surse apropiate anchetei au anunțat încă de marți pentru Mediafax că Poliția Capitalei face verificări în legătură cu activitatea lui Alexandru Cumpănașu pe TikTok.

Contul „proful online”, administrat de Alexandru Cumpănaşu, este urmărit de sute de mii de elevi din România. Profesorii sunt arătaţi cu degetul şi prezentați ca adversari ai elevilor. Mai multe persoane au sesizat că postările și interacțiunea lui Cumpănașu cu elevii sunt mai mult decât deplasate.

De altfel, deputatul PNL Pavel Popescu l-a criticat dur pe Alexandru Cumpănașu pentru contul și postările sale de pe TikTok, care influențează peste 500.000 de elevi, zilnic: „Un descreierat care instigă la ură, abandon școlar și care în mod indirect le face avansuri elevelor minore în discuțiile publice cu ele, în văzul nostru, al tuturor”.

Vezi si

Ludovic Orban anunță că demisionează de la conducerea Camerei Deputaților: „Între Ludovic Orban și Klaus Iohannis nu mai există niciun parteneriat”

Ludovic Orban și-a recunoscut înfrângerea și a anunțat că demisionează de la șefia Camerei Deputaților: …