Monday , December 5 2022

Doi oameni morți pe munte în week-end, unul dintre ei împușcat

Doi oameni au murit pe munte în ultimele 24 de ore, unul dintre ei fiind găsit împușcat, șefului  Salvamont Argeș. Cele două tragedii s-au produs în Bistrița și Vrancea.

Una dintre persoanele decedate avea probleme cardiace și nu a mai putut fi salvată în ciuda manevrelor de resuscitare atât ale salvamontiștilor, cât și ale medicilor.

Al doilea decedat a fost găsit împușcat, fiind găsit într-o zonă accidentată, de vânătoare, a spus Sănduloiu la Digi24. Alte cinci persoane au ajuns la spital, după ce au ignorat avertismentele salvamontiștilor legate de vremea rea.

În total, salvamontiștii au intervenit în 14 situații de urgență, cele mai multe fiind înregistrate în județul Cluj. „În ultimele 24 de ore, la Dispeceratul Naţional Salvamont s-au primit 14 apeluri prin care se solicita intervenţia de urgenţă a salvamontiştilor”, a transmis, duminică, Salvamont România.

”În cazul acestor intervenţii au fost salvate 21 persoane, 5 dintre acestea fiind predate la Serviciul de Ambulanţă sau SMURD pentru transport la spital. Din păcate 2 persoane au decedat şi au fost predate la Serviciul IML”, au mai precizat salvamontiştii.

Vezi si

VIDEO – „Cel mai tranzitat buștean din Piatra Craiului”. Aproape întreaga faună sălbatică a României, surprinsă de o cameră montată în pădure

O cameră de supraveghere montată într-un luminiș în munții Piatra Craiului, unde sunt mai mulți …