Wednesday , February 28 2024

Deranjat de dezacordul cu Macron si Trudeau, Trump s-a suparat si pleaca mai repede de la summitul G7

Presedintele american Donald Trump va pleca cu cateva ore mai devreme de la summitul liderilor Grupului tarilor puternic industrializate (G7), pe fondul unor disensiuni profunde cu ceilalti lideri in legatura cu decizia SUA de a impune taxe vamale suplimentare si celor mai importanti aliati.
trump

Casa Alba a anuntat ca Trump va pleca de la summit in cursul diminetii de sambata, urmand sa lipseasca de la sedintele pe teme precum protectia mediului si schimbarile climatice, potrivit Financial Times.
Inainte de summit, liderul de la Casa Alba a avut un schimb dur de replici cu presedintele francez Emmanuel Macron si premierul canadian Justin Trudeau.
Macron, care nu s-a ferit sa semnaleze clar disensiunile aparute intre SUA si Franta, a scris pe Twitter: “Presedintele american poate ca nu are o problema sa fie izolat, dar nici noi nu vom avea o problema sa semnam un acord intre sase tari, daca va fi cazul”.
Cele sase tari (tarile G7, exceptand SUA), “reprezinta valorile, reprezinta o piata economica cu traditie istorica si care este acum o adevarata forta internationala”.
ziare.com

Vezi si

sectie de votare indicator alegeri Obiectiv

Alegerile prezidențiale vor avea loc pe 15 și 29 septembrie, au decis liderii Coaliției

Liderii Coaliției au decis, marți, data alegerilor prezidențiale. Acestea ar urma să fie organizate pe …