Friday , April 26 2024

Deputat UNPR cercetat, alaturi de un avocat si un fost arbitru, pentru un prejudiciu de 1 milion de euro

Deputatul UNPR Mihai Boldea
Un deputat, un avocat şi un fost arbitru sunt cercetaţi de DIICOT. Cei trei sunt acuzaţi de înşelăciune, fals şi uz de fals. Membrii grupării făceau afaceri cu terenuri şi imobile, iar prejudiciul cauzat depăşeşte 1 milion de euro. Potrivit România TV, deputatul cercetat este Mihai Boldea, de la UNPR.
Un deputat din Parlamentul României, un arbitru din Galaţi şi un avocat sunt cercetaţi săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, fals în înscrisuri oficiale şi uz de fals. Cei trei sunt suspectaţi ca fiind implicaţi în “ţepe” imobiliare.
“Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Galaţi au procedat la destructurarea unui grup infracţional organizat, constituit din 22 de persoane, dintre care 1 deputat în Parlamentul României, 1 avocat din cadrul Baroului Galaţi şi un fost arbitru din cadrul Curţii de Arbitraj Galaţi, specializat în săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, fals în înscrisuri oficiale şi uz de fals”, se arată într-un comunicat DIICOT.
Potrivit România TV, deputatul cercetat este Mihai Boldea, de la UNPR.
Membrii grupării identificau terenuri şi imobile, situate în zone centrale ale municipiului Galaţi, proprietatea Consiliului Local Galaţi sau a unor persoane fizice, o parte din imobile fiind indisponibilizate în vederea confiscării speciale în cauze penale, pe care le treceau în proprietatea altor membri ai grupului.
În acest scop, membrii grupării au folosit hotărâri judecătoreşti falsificate sau pronunţate în baza unor acte false, respectiv hotărâri arbitrale, pronunţate în fals. Ei înstrăinau ulterior imobilele către terţe persoane, cumpărători de bună credinţă, modalitate în care obţineau beneficii financiare substanţiale.
Prejudiciul cauzat prin activitatea infracţională depăşeşte suma de 1 milion de euro, prin raportare la un număr de 9 imobile.
In sarcina unora dintre membrii grupării se mai reţine că au încercat să obţină suma de aproximativ 5 milioane lei, prin inducere în eroare şi folosire de mijloace frauduloase, respectiv a unui contract de prestări servicii falsificat şi a unui bilet la ordin completat în fals.
Procurorii D.I.I.C.O.T. efectuează 14 percheziţii domiciliare în municipiul Galaţi, în vederea identificării şi ridicării de mijloace de probă. La sediul D.I.I.C.O.T. vor fi aduse 22 de persoane faţă de care urmează a fi dispuse măsurile legale, după finalizarea audierilor.
Cercetările au fost efectuate cu sprijinul ofiţerilor de poliţie judiciară din cadrul B.C.C.O. Galaţi, IPJ Galaţi şi lucrători din cadrul IJJ Galaţi.

Vezi si

ANPC: Consumatorii să refuze să cumpere produse din pește despre care au îndoieli privind gradul de prospețime

Consumatorii trebuie să acorde o atenție deosebită aspectului exterior al produselor din pește și chiar …