Tuesday , February 27 2024

Darius Vâlcov, fost ministru de Finanțe, condamnat la 6 ani închisoare în „dosarul tablourilor”. El este stabilit în Italia

Fostul ministru al Finanţelor, Darius Vâlcov, a primit azi , după 8 ani de proces, verdictul definitiv în „dosarul tablourilor”, în care era acuzat că a adunat o avere din fapte de corupţie, conform portalului instanțelor de judecată. În primă instanță, el primise o condamnare de 8 ani de închisoare. Procesul a durat 8 ani.

Potrivit informațiilor publicate de romania.europalibera.org, Darius Vâlcov este deja stabilit în Italia, unde și-a deschis o firmă, cu sediul la Milano.

Înalta Curte de Casație și Justiție l-a condamnat marți pe fostul ministru de Finanțe Darius Vâlcov la 6 ani de închisoare în ”dosarul tablourilor”. Sentința e definitivă. Vâlcov, fost primar în Slatina și ministru în guvernele Ponta și Dăncilă, a fost unul dintre cei mai loiali colaboratori ai lui Liviu Dragnea.

În 2018, un complet de 3 magistraţi de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) îl condamnase în primă instanţă pe Darius Vâlcov la 8 ani de închisoare pentru corupţie.

Vâlcov este acuzat în două dosare penale aflate pe rolul instanţelor de un prejudiciu de aproape 3 milioane de euro şi are sechestru pe bani şi bunuri (printre care 3 lingouri de aur, 172 de tablouri şi piese de mobilier) în valoare de doar 2 milioane de euro.

În Italia se află acum în libertate și alți fugari căutați de Poliția Română: fosta șefă a DIICOT Alina Bica, fostul ofițer SRI Daniel Dragomir, Cornel Bogdan Popa și Romeo Albu, condamnați în dosarul lui Sorin Oprescu, Dragoș Săvulescu, Mario Iorgulescu, omul de afaceri Sorin Strutinsky, fostul europarlamentar Marian Zlotea și fostul președinte al CJ Neamț, Ionel Arsene. (O.S.)

foto arhivă: gov.ro

Vezi si

Dreapta Unită cere oficial convocarea unui referendum pentru eliminarea pensiilor speciale

Dreapta Unită depune la Cotroceni solicitarea oficială prin care îi cere președintelui Klaus Iohannis să …