Tuesday , May 28 2024

Dăncilă a găsit înlocuitor pentru Negrescu. Vicepremierul Ana Birchall ar urma să preia portofoliul Afacerilor Europene

Vicepremierul Ana Birchall ar urma să preia portofoliul Afacerilor Europene, după demisia lui Victor Negrescu, potrivit unor surse social-democrate citate de HotNews. Anunțul oficial ar urma să fie făcut azi.

Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, și-a dat demisia vineri din funcție. Informația a fost confirmată inițial, la un post de televiziune, de ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb.
Fostul ministru delegat pentru Afaceri Europene Victor Negrescu a scris duminică, pe Facebook, că tot procesul de pregătire a Președinției României la Consiliul UE este în grafic atât politic, cât și logistic. El l-a criticat pe Eugen Teodorovici pentru declarațiile sale de sâmbătă. ”Am mai spus public că am pregătit totul cu o echipă de specialiști foarte bine pregătiți în așa fel încât să nu depindă lucrurile de un demnitar sau altul. Totul este deja gata în măsura în care nu se doresc schimbări majore față de planurile aprobate de Guvernul României sau de Consiliul interministerial privind Președinția Consiliului UE prezidat de Primul ministru. Interesant este că acum două zile activitatea noastră era considerată ca fiind foarte bună, cu rezultate. Rămâne de analizat dacă atacarea cu agresivitate în presă la doar câteva minute după ce un zvon a apărut miraculos pe surse, a unui coleg de Guvern și de partid este normală și o reală dovadă de colegialitate și susținere. Am spus-o încă din momentul în care am părăsit funcția de europarlamentar pentru această responsabilitate: Nu am mize personale! Este o onoare pentru mine să reprezint România”, a precizat Negrescu.

Vezi si

Cel mai tânăr candidat la alegerile din iunie are puțin peste 23 de ani, iar seniorul are 100 de ani. Sunt și doi candidați de 95 de ani

Cel mai tânăr candidat la alegerile din 9 iunie are puțin peste 23 de ani, …