Dan Voiculescu: Opoziţia s-ar putea intoarce in Parlament pentru a lăsa fără obiect „şantajul UDMR”

reportersite
13 martie 2012, 12:12

Preşedintele fondator al Partidului Conservator, senatorul Dan Voiculescu, consideră că, în timp ce „UDMR şantajează Guvernul”, Opoziţia democrată ar putea lua în calcul să-şi suspende „în mod excepţional” protestul parlamentar, pentru a lăsa fără obiect „şantajul UDMR”, informează Agerpres.

Potrivit senatorului PC, „şantajul UDMR, care refuză să mai participe la acţiunile Parlamentului pentru a forţa înfiinţarea unei facultăţi în limba maghiară la Târgu Mureş, este tipic pentru actuala coaliţie de guvernare”.

„Şantajul este liantul care, până astăzi, a adunat şi a ţinut împreună pe Traian Băsescu, PDL, UNPR şi UDMR. Foarte probabil, PDL va ceda acestui şantaj, aşa cum a făcut-o, de exemplu, în cazul predării geografiei şi istoriei în limba maghiară. Pentru a-şi asigura supravieţuirea, Traian Băsescu este dispus la orice compromis, a dovedit-o sistematic în ultimii 7 ani. În schimb, USL a respins constant ipoteza unei înţelegeri oculte cu UDMR şi orice formă de compromis cu valorile naţionale. Iar astăzi, când UDMR şantajează Guvernul din care face parte şi nu se mai prezintă în Parlament, consider că Opoziţia democrată ar putea evalua oportunitatea ca, în mod excepţional, să-şi suspende temporar propriul protest parlamentar, pentru a lăsa fără obiect şantajul UDMR. Evident, USL nu ar sprijini Guvernul, ci doar ar demonstra că Parlamentul României nu poate fi blocat oricând îşi doreşte UDMR”, a precizat Dan Voiculescu, într-o postare pe blogul personal.

reportersite