Thursday , October 5 2023

Cutia neagră a autocarului prăbuşit în Muntenegru a fost demontată

autocar

Tahograful autocarului căzut în prăpastie a fost demontat de pe caroseria vehiculului, iar cardul urmează să fie accesat de anchetatori. Autorităţile au anunţat că săptămâna viitoare va fi cunoscută cauza tragicului accident.
 
Tahograful autocarului românesc căzut în prăpastie în Muntenegru a fost demontat de pe caroseria vehiculului, aparatul nu pare să fie avariat, iar cardul urmează să fie accesat de anchetatori, care au anunţat că săptămâna viitoare va fi cunoscută cauza accidentului, relatează Mediafax.
Investigatorii nu ştiu nici în acest moment cine se afla la volanul autocarului în momentul producerii accidentului.
Procurorul Vojislav Grujic anunţase anterior că tahograful autocarului urma să fie scos joi.
“Nu este o anchetă simplă, de aceea nu trebuie să existe nicio eroare”, a declarat Grujic.
Un autocar cu turişti români a căzut într-o prăpastie, în Muntenegru, duminică seara, în urma accidentului pierzându-şi viaţa 18 persoane, iar alte 29 fiind rănite.
Potrivit concluziilor preliminare ale anchetei, accidentul s-a produs la ieşirea autocarului dintr-un tunel rutier. În momentul ieşirii din tunel, asfaltul era umed pentru că plouase, dar lumina soarelui era foarte puternică, existând probabilitatea ca şoferul să fi fost orbit câteva secunde.
În aceste condiţii, la care se adaugă viteza care nu era adaptată la acel segment de drum, şoferul probabil a pierdut controlul asupra vehiculului, a pătruns pe contrasens, pentru că exista o curbă uşoară, a rupt balustrada de securitate a podului şi a căzut în prăpastie.

Vezi si

MAE: Patru români au murit în accidentul de autocar din Veneția 

Patru români se numără printre victimele accidentului de autocar de marți din Veneția, a anunțat …