Wednesday , September 22 2021

Cursă Tarom anulata la Londra. Pilotul, suspectat ca era baut

TAROM a anulat zborul RO394 Londra-Bucuresti din 6 februarie 2013, din cauza faptului ca un membru al echipajului s-a aflat în incapacitate fizică de a opera zborul. Inaptitudinea medicala a fost depistat de autorităţile aeroportuare din Londra in urma unui control de rutina, informează compania într-un comunicat de presă. Deocamdată pilotul a fost suspendat până la finalizarea investigaţiei, iar reprezentanţii TAROM precizează că dacă se stabileşte că acesta a consumat alcool, el va fi concediat.
“In prezent se desfasoara o investigatie pentru a stabili motivele pentru care pilotul s-a aflat in imposibilitatea de a efectua zborul. Din motive de siguranta, TAROM a decis anularea zborului, iar pasagerii cursei au beneficiat de asistenta conform Directivei Europene 261/2004 si au fost rerutati pe alte zboruri de ieri pentru a ajunge la destinatie. Pilotul a revenit in tara in cursul zilei de astazi si a fost suspendat din activitate pana la finalizarea investigatiei. Dupa primirea rezultatelor oficiale, TAROM va lua toate masurile care se vor impune, in conformitate cu toate reglementarile nationale si internationale in vigoare. Daca in urma investigatiei se stabileste ca pilotul a fost depistat pozitiv la un control al alcoolemiei, acesta va fi concediat imediat”, se arată într-un comunicat al companiei TAROM.
Compania Naţională de Transporturi Aeriene Române TAROM a fost înfiinţată în 1954 şic îşi desfăşoară activitatea sub autoritatea Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii. TAROM este membră a Alianţei SkyTeam din 25 iunie 2010, oferind astfel pasagerilor săi acces la mai multe destinaţii şi conexiuni, membră a Asociaţiei Internaţionale a Transportatorilor Aerieni (IATA) din 1993 şi a Asociaţiei Companiilor Aeriene Europene (AEA) din 2000.

Vezi si

Ministrul Sănătății: S-ar putea ca numărul de paturi ATI COVID din valul al treilea, 1.612, să nu fie suficient acum

Valul patru al pandemiei de COVID-19 are o tendinţă “mult mai abruptă, mai bruscă, mai …