Wednesday , April 7 2021

Cu cine vrea Geoană sa işi faca partid

Mircea Geoană vrea să creeze un nou partid de stânga, în care ar urma să-l aducă şi pe Marian Vanghelie, spun surse din PSD, citate de RTV. Pe de altă parte, “jocul individual” al lui Geoană, în ultimele luni, pare să stea la baza excluderii. Mai mulţi lideri de filiale şi şefi CJ i-au promis sprijin lui Geoană.
Încă din vară în culisele politice se discuta intens despre o posibila participare a lui Mircea Geoană la o nouă construcţie politică dar şi despre promovarea lui ca independent, într-o nouă formulă de guvernare.
După ce liderii PSD au început mazilirea şefului Senatului, Mircea Geoană a negat că va pleca din partid, dar s-a pus din nou pe tapet înfiinţarea unui nou partid de stânga, surse apropiate senatorului declarând că pregătirile sunt destul de avansate.
Pentru că se aşteaptă ca, la şedinţa Comitetului Executiv Naţional din 22 noiembrie, să fie exclus din PSD, Geoană a pornit demersurile pentru a pune pe picioare noua formaţiune, spunându-se că întreaga acţiune este orchestrată de Cosmin Guşă.
În noul partid ar urma să vină alături de Geoană şi Marian Vanghelie, liderul de la Bucureşti pus pe margine de echipa Ponta, dar şi un număr de aproximativ 10 parlamentari. Chiar şi unii şefi de filiale i-ar fi promis sprijin lui Geoană în demersul de creare a noului partid şi a structurilor teritoriale.
Printre aceştia se numără, potrivit unor surse citate de Mediafax, Constantin Nicolescu, şeful CJ Argeş, Silvian Ciupercă, preşedintele CJ Ialomiţa, Gheorghe Bunea Stancu, preşedintele CJ Brăila, Constantin Boşcodeală de la PSD Buzău şi Oana Niculescu- Mizil, de la Călăraşi, cunoscută ca o apropiată a lui Vanghelie.
Planurile lui Geoană de a forma un nou partid vin pe fondul declaraţiilor lui Traian Băsescu că nu-l vede pe social-democrat nici  în PDL, nici în UNPR. Mai mult, şeful statului a pledat repetat pentru apariţia de noi forţe poli tice, conştient fiind că PDL nu poate atinge singur pragul de 50%.
Deputatul PDL Cezar Preda a declarat, marţi, că Mircea Geoană nu are nicio legătură cu PDL, dar a precizat că, dacă îşi face partid, se poate discuta cu acesta după alegeri. “Dacă îşi face partid până la urmă, îşi adună o docrină, poţi să discuţi şi cu el, după alegeri, dar până atunci nu văd ce legătură are el cu PDL”, a precizat  Preda.

Vezi si

Cutremur la vămile din Ucraina după ce Consiliul de Securitate a publicat lista primilor zece contrabandiști

Peste 100 de angajați ai Serviciului Vamal de Stat din Ucraina au fost concediați din …