Wednesday , February 8 2023

CTP, revoltat de reacțiile la accidentul lui Chițoiu: „Cum să spui că mortul a greșit că nu a fost Schumacher?”

Gazetarul Cristian Tudor Popescu a criticat, la Digi24, atitudinea celor care îi caută scuze „domnului ministru” Daniel Chițoiu, care ar fi provocat accidentul grav din Argeș, soldat cu moartea a două persoane, și care spun că șoferul de 82 de ani ar fi trebuit să-l evite.

Iulian Surugiu, liderul Sindicatului Agenților de Poliție, a spus la Digi24: „S-a stabilit cu certitudine că mașina condusă de fostul ministru a părăsit sensul de mers și a intrat în mașina care circula regulamentar de pe contrasens, iar din păcate conducătorul auto care a decedat nu a avut o reacție sau poate nu a avut unde să tragă pe dreapta pentru a evita coliziunea. Nu se știe din ce motive a părăsit mașina ministrului banda pe care circula, sunt mai multe ipoteze. Probabil că în câteva zile vom afla exact ce s-a întâmplat, s-ar fi putut ca domnului ministru să-i vină rău”. Această declarație l-a revoltat pe Cristian Tudor Popescu.

Mi s-a urcat sângele la cap. L-am auzit pe acest domn, Surugiu, și pe un alt domn, înțeleg că este un mare șofer, se numește Titi Aur, spunând amândoi același lucru revoltător, strigător la cer, nu vreau să folosesc cuvinte mai dure de atât. Spune dl Surugiu, recunoscând că fostul ministru a intrat pe contrasens, că poate i s-a făcut rău și are o vină și… nu știu de ce celălalt șofer – dl ministru e dl ministru și celălalt conducător auto pentru pentru dl Surugiu și dl Titi Aur este celălalt șofer‘, da? – celălat șofer nu știu de ce nu a tras dreapta ca să evite.

Același lucru îl spune și marele șofer Titi Aur, mai mult decât atât, spune: A greșit dl ministru Chițoiu pentru că a intrat pe contrasens, dar a greșit și șoferul mort pentru că nu a fost Michael Schumacher, Mika Hakkinen sau Emerson Fittipaldi. Asta spun acești doi inși care reprezintă ceva, înțeleg, poliția și, mă rog, conducătorii auto.

Cum poți să spui așa ceva? Indivizii ăștia știu ce e aia contrasens? Eu am trecut pe lângă așa ceva. Când îți vine din contrasens și în 5 metri face stânga cu 100 și ceva de kilometri pe oră, știți cum e? Ce să spun, când am ieșit din asta, pantalonii mei în față erau uzi. Cum poți să spui despre cel care mergea normal pe banda lui că a greșit, că nu a avut reflexe de pilot de Formula 1 ca să evite impactul la contrasens? Iar domnului ministru poate i s-a făcut rău”, a spus gazetarul.

Titi Aur a spus astăzi că „apar și accidente la care nu există aproape nicio explicație

 refer la accidentul domnului ministru: șoseaua dreaptă, soare, uscat, nu era aglomerat și totusi s-a întâmplat. Unul din conducători , nu știu care, ancheta va stabili, a intrat un pic pe constrasens, iar celălalt nu a reacționat, nu a frânat, nu a tras pe dreapta. Eventual poti să ieși, să sari de pe drum,  ieși pe câmp. Acel drum îți permitea să ieși pe câmp. Unul greșește legal  a intrat pe constrasens, celălalt din punct de vedere defensiv că nu a reacționat. Sîntâmplă asemenea tragedii”, a spus pilotul.

Cristian Tudor Popescu spune că Titi Aur și Iulian Surugiu îi caută scuze lui Daniel Chițoiu.

În articolul pe care l-am scris astăzi în Republica anticipam, spunând că dl Chițoiu nu va face nicio zi de pușcărie și că vinovat va fi găsit vitezomanul inconștient de 82 de ani, care cu sălbăticia specifică vârstei lui s-a năpustit în ministrul Chițoiu pe contrasens. Ei bine, fix asta se întâmplă. Domnului ministru poate i s-a făcut rău, iar mortul cu siguranță a greșit că nu a fost Michael Schumacher în vremea când era de 7 ori campion mondial”, a spus el.

Gazetarul a comentat și declarația unui martor, potrivit căruia mașina fostului ministru a intrat pe contrasens, nu Loganul, așa cum spuneau primele informații despre accident.

Spune clar martorul: Loganul venea normal dinspre Pitești și Audi-ul, cu ce să meragă dl Chițoiu, cu o mașină cu câteva sute de kilograme mai grea decât Loganul și care firește că i-a omorât pe cei aflați în Logan. Dl Chițoiu a scăpat cu 3 coaste rupte, că Audi nu-i ca Loganul și nici viața nu-i ca moartea. Asta e problema. Evident, toți martorii – și-au făcut procurorii deja ancheta ieri, la fața locului, este clar: a intrat Chițoiu pe contrasens. Și acești doi inși – probabil că sunt și alții care vor face asta – încercând să-l scuze pe dl ministru, în timp ce mortul a greșit.

Așa ceva în viața mea n-am auzit despre un accident de circulație, că ești vinovat că n-ai avut un reflex – eu nici acum nu știu în cazul ăla de contrasens cum am scăpat. A fost ceva, a fost o secundă în care eu nu știu ce am făcut. M-am trezit după aceea pe marginea din dreapta, în viață. Asta înseamnă contrasens, și tu spui că omul ăla a greșit”, a mai spus Cristian Tudor Popescu.

Într-un drept la replică trimis Digi24,  Titi Aur spune că nu este adevărat că îi caută scuze fostului ministru și că ceea ce a vrut să transmită e faptul că un condus defensiv ar fi ajutat șoferul nevinovat să evite accidentul. „Este ceea ce promovăm”, a spus Titi Aur. (Digi 24)

Vezi si

România va trimite în Turcia încă o echipă de salvatori și bunuri de strictă necesitate din rezerva de stat

România va trimite în Turcia încă o echipă de salvatori, precum şi încă doi medici …