Friday , August 19 2022

Cristian David, urmărit penal pentru corupţie şi spălare de bani. A primit banii CASH, în biroul de la MAI

cristian david

Cristian David a primit mita de 500.000 euro pentru care acum este urmărit penal de DNA în numerar, prin intermediul directorului său de cabinet, susţin surse judiciare.
Fostul ministru de Interne Cristian David ar fi primit în numerar mita de 500.000 de euro solicitată pentru a interveni pe lângă prefectul Buzăului în scopul facilitării retrocedării unui teren. Intermediarul şpăgii ar fi fost directorul său de cabinet de la acea vreme.
Mita a fost pretinsă pentru a interveni în favoarea unei persoane care revendicase un teren de 15 hectare situat în municipiul Buzău, scrie Agerpres.
Suma de 500.000 de euro ar fi fost retrasă de la o agenție bancară din București de către Adrian Mladin, reprezentantul persoanei care a beneficiat de retrocedare, pe data de 1 februarie 2008. În aceeași zi, Valeriu Robert Nițescu, suspect în același dosar, i-a înmânat banii lui Cristian David la sediul MAI.
Conform acelorași surse, Valeriu Robert Nițescu, la acea vreme director cabinet al ministrului David, fusese solicitat de Adrian Mladin să-l pună în legătură cu prefectul județului Buzău din acea perioadă, Marian Cristinel Bâgiu, deoarece soluționarea revendicării era tergiversată. Nițescu a promis că va interveni la prefect prin intermediul ministrului David, iar la scurt timp Comisia Județeană Buzău pentru Stabilirea Dreptului de Proprietate Asupra Terenurilor a emis titlul de proprietate asupra suprafeței de 15 hectare.
Pentru intervenția sa, Nițescu ar fi pretins și primit 1,1 milioane de euro, iar 500.000 de euro i-ar fi revenit lui Cristian David.
Fostul ministru de Interne, Cristian David, a fost adus miercuri cu mandat la sediul DNA din București. Potrivit unor surse judiciare, el este audiat în dosarul în care anul trecut s-a cerut ridicarea imunității pentru a începe urmărirea penală pentru luare de mită și spălare de bani.
 
 

Vezi si

Rusia ar putea pregăti o provocare la centrala de la Zaporojie. Ocupanții ruși și-au luat brusc o zi liberă

Rusia ar putea pregăti o provocare pentru vineri la centrala nucleară din Zaporojie, situată în …