Friday , May 24 2024

UPDATE: Borcea si Ioan Becali – pedepse de 6 ani si 4 luni in Dosarul Transferurilor. Gica Popescu, Victor Becali, Copos, MM Stoica, inchisoare CU EXECUTARE

transferuri


UPDATE: Jean Pădureanu – 3 ani şi 4 luni de închisoare cu executare. Gică Popescu – 3 ani şi o lună de închisoare cu executare.
George Copos a fost condamnat la trei ani şi opt luni de închisoare cu executare în DOSARUL TRANSFERURILOR.
UPDATE: Tot în DOSARUL TRANSFERURILOR, Mihai Stoica a fost condamnat la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare. Cristi Borcea a fost condamnat la 6 ani şi 4 luni de închisoare cu executare.
UPDATE: Aceeasi pedeapsa de 6 ani si 4 luni si pentru Ioan Becali.
UPDATE: Victor Becali are de ispasit o pedeapsa de 4 ani si 8 luni de inchisoare, tot cu executare.
UPDATE: Gigi Neţoiu – 3 ani şi 4 luni de închisoare cu executare.
Pronunțarea în dosarul transferurilor din fotbal fusese amânată marți pentru 4 martie de judecătorii Curții de Apel București.
Avocații celor opt oameni din fotbal inculpați în dosar — Gheorghe Popescu, Gheorghe Copos, Mihai Stoica, Cristian Borcea, Jean Pădureanu, Gheorghe Nețoiu și frații Ioan și Victor Becali — au cerut pe 10 februarie respingerea apelului declarat de procurori și menținerea deciziei Tribunalului București, care i-a achitat pe aceștia pe 3 aprilie 2012.
În ultimul cuvânt, cei opt inculpați și-au susținut nevinovăția în fața completului de doi judecători al Curții de Apel București, însă au precizat că ar fi de acord cu prestarea de muncă în folosul comunității ca alternativă la pedeapsa cu închisoarea.
Gheorghe Nețoiu a declarat presei, la finalul ședinței de judecată, că ar prefera să lucreze în domeniul agriculturii dacă ar fi obligat să presteze muncă în folosul comunității.
Procurorul de ședință a cerut, pe 10 februarie, pedepse cu executare pentru majoritatea inculpaților din dosarul transferurilor din fotbal pentru care faptele nu s-au prescris prin intrarea în vigoare a noului Cod penal.
Procurorul a susținut că niciuna dintre faptele de care sunt acuzați Cristian Borcea, Ioan Becali și Victor Becali nu s-a prescris și a cerut condamnarea acestora la pedepsele pe care Curtea de Apel București le-a stabilit inițial, și anume, șapte ani de închisoare cu executare pentru fostul finanțator al FC Dinamo București Cristian Borcea, opt ani pentru fostul impresar Ioan Becali și șapte ani de închisoare pentru Victor Becali.
Reprezentantul DNA a constatat că în cazul lui Mihai Stoica toate faptele s-au prescris iar în cazul lui George Copos s-au prescris două fapte de înșelăciune, în timp ce infracțiunea de evaziune fiscală nu s-a prescris.
De asemenea, procurorul de ședință a mai cerut condamnarea lui Gheorghe Popescu pentru evaziune fiscală și spălare de bani, infracțiuni ce nu s-au prescris, la o pedeapsă cu suspendare sub supraveghere și tot la o pedeapsă cu suspendare a fostului patron al Gloriei Bistrița Jean Pădureanu.
În cazul lui Gheorghe Nețoiu, procurorul DNA a spus că faptele nu sunt prescrise și a cerut aplicarea dispozițiilor legale, respectiv condamnarea acestuia pentru faptele de care este acuzat.
Procurorul de ședință a mai cerut pedepse accesorii și complementare pentru cei opt oameni din fotbal judecați în dosar.
Aceștia au spus în fața instanței că doresc continuarea procedurii judiciare și în cazul acuzațiilor pentru care a intervenit prescripția, deoarece se consideră nevinovați, însă, potrivit legii, aceștia nu mai pot fi trași la răspundere.
Singurul care nu a dorit continuarea procesului penal pentru faptele prescrise a fost managerul Stelei, Mihai Stoica, fost director la Oțelul Galați.
Avocații inculpaților au cerut pe 10 februarie schimbarea încadrării juridice a clienților lor, invocând mai multe articole din noul Cod penal.
Potrivit acestora, infracțiunile de evaziune fiscală și înșelăciune au fost reduse, în acest fel intervenind prescripția pentru aceste fapte în cazul inculpaților din dosarul transferurilor.
 
 
 
 

Vezi si

MAE: Un diplomat rus a fost declarat persona non grata pe teritoriul României

Autoritățile române au decis declararea persona non grata pe teritoriul României a unui diplomat din …