Consilierul de securitate al lui Donald Trump, confirmat cu coronavirus

reportersite
27 iulie 2020, 13:52

Robert O’Brien, consilierul pentru securitate națională al președintelui american Donald Trump a fost testat pozitiv cu coronavirus.

Casa Albă a confirmat informația furnizata de Bloomberg, însă a informat că nu există niciun risc ca președintele Trump să fi fost expus coronavirusului.

„Are simptome ușoare și s-a autoizolat lucrând dintr-o locație sigură. Nu există niciun risc de expunere a președintelui sau vicepreședintelui. Activitatea Consiliului Național de Securitate continuă fără întreruperi”, au anunțat într-un comunicat oficialii Casei Albe.

O’Brien nu s-a prezentat la birou de săptămâna trecută, fiind în autoizolare la domiciliu după ce a contractat noul coronavirus în urma unui eveniment familial, potrivit uneia din sursele Bloomberg.

O’Brien este unul dintre cei mai apropiați consilieri ai președintelui Trump și a fost implicat în elaborarea strategiei de combatere a COVID-19 în Statele Unite, potrivit site-ului american.

Biroul său se află în proximitatea Biroului Oval și al celui în care își desfășoară activitatea vicepreședintele Mike Pence.

HotNews