Thursday , September 29 2022

Comisia LIBE a stabilit un nou sistem de vot, dupa audierile de ieri pentru postul de procuror sef european

Comisia pentru Libertati din Parlamentul European a schimbat, imediat dupa audierea celor trei candidati la functia de sef al Parchetului European, procedura de votare, dupa un algoritm mai complicat.

Astfel, la propunerea presedintelui LIBE, socialistul spaniol Claudio Moraes care a fost zilele tercute la Bucuresti, fiecare membru va vota pentru fiecare candidat in parte, votul fiind electronic, au explicat pentru Ziare.com surse de la Bruxelles. Altfel spus, nu se voteaza o singura data, pe lista comuna, asumand o optiune sau alta, ci pentru fiecare candidat in parte se repeta procedura.

Se exprima voturi pozitive, negative sau abtineri, dar doar voturile pozitive sunt numarate si conteaza.

Ordinea voturilor va fi aceea ca in cazul audierii de marti seara, candidatura lui Kovesi fiind ultima care va fi supusa scrutinului.

In final, e declarat castigator cel care ia cele mai multe voturi pozitive.

La prima vedere, procedura pare una complicata si e greu de spus daca avantajeaza un candidat sau altul.

Este a doua oara cand procedura de vot se modifica, dupa ce, marti, s-a luat decizia sa voteze toti membrii LIBE, nu doar coordonatorii de grup, ceea ce ar putea fi in dezavantajul candidatului roman, daca ne amintim ca PPE, de pilda, a anuntat ca o sustine pe Kovesi, dar FIDESZ, partid din familia popularilor, a anuntat, la randul lui, ca nu o va vota pe aceasta.

Votul secret de azi arunca in aer toate calculele politice facute de grupurile parlamentare.

Vezi si

14 magazine Auchan, închise temporar. 50 de magazine din țară au fost amendate cu 750.000 lei

Inspectorii ANPC au amendat, în urma controalelor, 50 de magazine Auchan din toată țara cu …