Monday , October 3 2022

Comisia juridica a votat: Coruptii nu vor mai fi incatusati

serban-nicolae

Comisia juridica a Senatului a avizat controversatul proiect de lege initiat de senatorul PSD Serban Nicolae (foto) care prevede ca acuzatii de coruptie nu vor mai fi incatusati, urmand ca plenul sa se pronunte prin vot, iar proiectul sa fie trimis si Camerei Deputatilor.
Proiectul s-a aflat, marti, pentru a treia oara pe ordinea de zi a senatorilor juristi, in contextul in care liberalii s-au declarat impotriva lui.
Serban Nicolae si-a sustinut cu tarie initiativa legislativa, insa televiziunile de stiri relateaza ca doar doua amendamente din proiectul sau au ramas in vigoare.
Senatorul PSD le-a explicat jurnalistilor ca initiativa a fost generata de faptul ca “in multe situatii incatusarea poate sa fie o forma de umilire a persoanei in cauza”, mai ales in cazul in care aceasta nu a comis infractiuni cu violenta, prevazute in Codul Penal, cum ar fi talharia, omorul sau violul.
Totodata, senatorul a propus ca acuzatii de fapte de coruptie sa nu mai fie arestati preventiv, ci cel mult la domiciliu.
“Am comunicat in timp util forma pe care eu o sustin si inteleg ca a fost admisa chestiunea legata de incatusare si de arestul la domiciliul”, a declarat senatorul PSD, care a precizat ca va sustine forma initiala a proiectului si in plenul Senatului.
Termenul de adoptare tacita a proiectului legislativ este 7 mai.

Vezi si

Aproape jumătate de milion de permise de conducere vor expira în câteva luni. Sfaturi pentru a evita cozile și timpii mari de așteptare

În perioada decembrie 2022 – februarie 2023 va expira termenul de valabilitate a unui număr …